Астронавтки на НАСА излязоха в открития Космос

1
Очаква се работата на О'Хара и Могбели извън орбиталната станция да продължи около шест часа и половина
Очаква се работата на О'Хара и Могбели извън орбиталната станция да продължи около шест часа и половина Снимка: NASA

Очаква се работата на О'Хара и Могбели извън орбиталната станция да продължи около шест часа и половина

Американските астронавтки Лоръл О'Хара и Джазмин Могбели излязоха в открития Космос от Международната космическа станция (МКС), за да изпълнят няколко задачи, съобщи сайтът на НАСА, предаде БТА.

Очаква се работата на О'Хара и Могбели извън орбиталната станция да продължи около шест часа и половина. По време на излизането си двете астронавтки трябва да демонтират модул с електроника и да заменят един от държачите на слънчевите панели.

Първоначално излизания в открития космос бяха планирани за 12 и 20 октомври, но бяха отложени няколко пъти по различни причини, сред които анализ на ситуацията с теча от руския лабораторен модул "Наука", за който Роскосмос съобщи на 9 октомври.

Лоръл О'Хара и Джазмин Могбели трябваше да излязат извън МКС на 30 октомври, но космическата им разходка беше отложена с два дни, за да им бъде предоставено повече време да се подготвят за предстоящата работа.

До момента е имало само три излизания в открития космос с участието само на жени от екипажа, като всички те са извършени от едни и същи астронавтки на НАСА - Кристина Кук и Джесика Миър през 2019 и 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари