Астероид с размерите на небостъргач ще мине край Земята днес

2
Той ще се движи със скорост от 21 168 км/ч
Той ще се движи със скорост от 21 168 км/ч Снимка: iStock

Астероид с размерите на небостъргач ще мине близо до Земята днес.

Той ще се движи със скорост от 21 168 км/ч, предава БГНЕС. Вчера друга гигантска космическа скала премина покрай планетата ни със скорост от 55 618 км/ч. 

НАСА и други космически агенции следят отблизо хиляди подобни обекти. Земята е изключително уязвима от астероидни опасности. Обектите, които обикалят по-близо от 7 милиона мили от Земята, се считат за опасни. От друга страна, НАСА работи по планиран сблъсък с астероид в близост до земната орбита като част от мисия, наречена Double Asteroid Redirection Test (DART).

Целта е да се разработи система за защита срещу небесни тела, които могат да паднат на Земята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари