Астероид колкото небостъргач преминава покрай Земята днес

0
Астероидът няма да се върне отново към Земята преди 2032 г.
Астероидът няма да се върне отново към Земята преди 2032 г.

Риск астероидът да се блъсне в планетата ни няма

Астероид колкото небостъргач ще премине на 2,7 милиона километра от Земята в петък, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Риск астероидът да се блъсне в планетата ни няма. Той ще е на разстояние седем пъти, колкото това от Земята до Луната.

Центърът на НАСА за изследване на близки до Земята обекти изчисли, че астероидът е с диаметър между 210 и 480 метра. Това означава, че той може да е с размери, подобни на тези на Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк или на Уилис тауър в Чикаго.

Астероидът е открит през 2008 г. Обозначен е като 2008 OS7. Той няма да се върне отново към Земята преди 2032 г., но това ще бъде много по-далечна среща - ще остане на 72 милиона километра от планетата ни.

Безобидното прелитане е едно от няколкото тази седмица. В петък три много по-малки астероида също ще преминат безопасно до Земята. Техният диаметър е не повече от десетки метри. В събота край Земята ще преминат още два. В неделя един астероид с размера, приблизително половината от този на 2008 OS7, ще прелети до Земята, но ще остане на разстояние 7,3 милиона километра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари