Асен Василев: Този, който вика, няма да получи пари

0
Реформата е в точно това – този, който иска и вика, няма да получи пари, а този, който произведе реален продукт
Реформата е в точно това – този, който иска и вика, няма да получи пари, а този, който произведе реален продукт Снимка: bTV

Реформата е в точно това – този, който иска и вика, няма да получи пари, а този, който произведе реален продукт

Отпадането на зеления сертификат у нас е по-скоро позитивна стъпка. Минахме през доста тежка вълна на COVID-19, без да се затваря икономиката и зеленият сертификат изигра своята роля

Това заяви в интервю за ''Лице в лице'' по bTV вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев относно отпадането на зеления сертификат у нас от 20-и март.

По темата с бюджета финансовият министър посочи, че това е бюджет на инвестициите.

"Това е бюджет, с който ние инвестираме в човешки капитал, образование, здравеопазване, а от друга страна и в много сериозни капиталови инвестиции'', обясни вицепремиерът.

Той допълни, че в Бюджет 2022 има заложени достатъчно реформи и подчерта, че всички допълнителни средства в бюджета отсега-нататък ще бъдат отпускани само срещу реални действия и реални резултати.

"Реформата е в точно това – този, който иска и вика, няма да получи пари, а този, който произведе реален продукт", категоричен бе Асен Василев.

На въпрос за протестите на полицаите финансовият министър отбеляза, че "когато има реформа в дадена система, тогава идва увеличението на заплатите".

По темата със съдебната власт Василев заяви, че към момента прокуратурата е неефективна.

Няма значение кой е главен прокурор, а какво върши прокуратурата, а тя в момента не си върши работата, допълни той и уточни, че се работи по промени в Закона за съдебната власт.

Вицепремиерът увери, че няма конфликт между правителството и президента, определяйки тона между двете страни като "нормална политическа дискусия".

По отношение на пенсионната система Асен Василев посочи, че пред нея стоят два основни проблема за решаване – недофинансирането и чувството за несправедливост.

България трябва да продължи да бъде ядрена държава, имаме нужди от нови ядрени мощности. Много ясно е записано какъв е пътят в коалиционното споразумение. Трябва да направим сметката. Площадката в Белене не е подходяща според мен, но ще бъде направен детайлен анализ, коментира финансовият министър и вероятността за изграждането на АЕЦ "Белене".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари