Асен Василев: Няма да вдигаме данъци

0
Това каза министърът на финансите на заседание на Националното сдружение на общините, което се провежда в София
Това каза министърът на финансите на заседание на Националното сдружение на общините, което се провежда в София Снимка: Христо Касабов / БТА

Това каза министърът на финансите на заседание на Националното сдружение на общините, което се провежда в София

Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да вдигаме данъци. Това каза министърът на финансите Асен Василев по време на тридесет и седмото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), което се провежда в София. Общото събрание ще продължи два дни, съобщи БТА.

"Чакаме още официално да дискутираме вашите идеи за фискална децентрализация. Аз не съм против", каза Василев. Проблемът там е много неравномерното разпределение на данъчните постъпления по територията на страната, добави той.

Идеята е инвестиционна програма за общините да е устойчива и да продължи, каза още министърът. Това, което сме говорили в парламента с бюджетна комисия и с регионалното министерство, е тя да е тип револвираща – когато свършите с един проект, да можете до лимита да го замените с нов проект. Имате интерес максимално бързо да си свършите проектите, обясни Асен Василев.

Министерският съвет прие миналата седмица постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2024 г. в размер до 400 000 000 лв. за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2024 г. С приемането на акта средствата за капиталови разходи за реализиране на общински проекти ще се предоставят своевременно при наличие на готовност за тяхната незабавна реализация и при спазване на изискванията на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари