Асен Василев: Миньорите да знаят, че професията им е със затихващи функции

1
Това, което бих им казал е, че това, което е било до момента, няма как да продължи, каза финансовият министър
Това, което бих им казал е, че това, което е било до момента, няма как да продължи, каза финансовият министър Снимка: bTV / стоп кадър

Това, което бих им казал е, че това, което е било до момента, няма как да продължи, каза финансовият министър

Хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете трябва да знаят, че тяхната професия има бъдеще до 2038 г. и е със затихващи функции. Така финансовият министър Асен Василев се обърна към миньорите от студиото на „120 минути“ по bTV.

„Това, което бих им казал е, че това, което е било до момента, няма как да продължи и не защото правителството, а пазарът налага ограничения“, заяви той.

Няма как токът да е конкурентоспособен, той би бил ако е студено и няма други производства. Тяхната професия има бъдеще до 2038 г. със затихващи функции и че трябва да започнем един плавен преход паралелно с това, а не да чакаме до последния момент и да си мислим, че с магическа пръчка от днес за утре всичко ще стане“, обясни още Василев.

Той обясни, че никой няма да направи перфектна програма, но е важно да има няколко стълба и обобщи какви трябва да са те:

Ако си загубиш работата – трябва да имаш социален пакет да си стъпиш на краката. Това се случва в Европа. Там е 24 заплати при нас се договарят 36.

Вторият стълб се подпомагат бизнеси, които искат да влязат да работят,

В тези региони има изключително много възможност за производство на зелена енергия, да се организират по-лесно. Голяма част тези хора ще продължат да работят, защото даже в деня, в който мината произведе последния тон въглища - имаме поне 10 години работа по зариването и подготвянето, за да няма екологична катастрофа в този район. Така че там да може да стане пак нормално за строителство, за инвестиции“, заяви Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    123
    Имало много голяма възможност за производство на зелена енергия в тях региони. Тоест милиони декари с прокажени фотоволтаици на приближени откъм ануса му фирми, дето го помпят. Да налапат субсидията и да въртят синджира и от време на време и него да го завръткват. Доколкото помня, педерастът беше финансов министър, какви интервюта дава по темата енергетика ? Чакаме министъра на туризма и той да обясни за зеления ток и колко е важен.
  • 2
    3
    xaxax
    да го сърбате сами си ги избрахте не разбрах те колко се прости сега на изборите за кмет пак ще се наакате като стари пръчове ама честно заслужавате си съдбата така е от вече 40 години ама няма да се научите от същото чака и внуците ви м да истината боли нали не е като са караш с комшията или да се биеш на светофара нали така чакам сега минусите кучето лае кервана си върви както и ще бъде само напред
  • 2
    2
    азе
    Много е прав човекът. За съжаление в много отрасли е така и ще е така. Времената се променят, пазарите се променят, трябва да се търси начин да се адаптираш, преквалифицираш. Не може да лежим на кълката, само защото цял живот е било така и така и ще продължава. Аз ако съм дори още по-брутално ще действам. Нека си стачкуват колкото искат. Като няма какво да ядат и понеже за друго не стават освен да дялкат камъни под земята, ще се върнат на работа.
  • 10
    1
    SB
    То и ти си със затихващи функций ГЕЕЙ такъв
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари