Асен Василев: „Лукойл Нефтохим” е в процес на продажба

0
Това казва финансовият министър пред „Файненшъл Таймс” в специален материал за страната ни
Това казва финансовият министър пред „Файненшъл Таймс” в специален материал за страната ни Снимка: БТА

Това казва финансовият министър пред „Файненшъл Таймс” в специален материал за страната ни

Натискът на българското правителство върху руските енергийни активи в България е накарал „Лукойл Нефтохим” да започне процес на продажба на най-голямата си рафинерия в Югоизточна Европа - тази в Бургас. Това казва финансовият министър Асен Василев пред „Файненшъл Таймс” в специален материал за страната ни и руските енергийни маневри, предаде NOVA.

Василев твърди пред изданието, че вероятно има икономическа полза от смяната на собствеността и заявява, че „имаме индикации за интерес”. Правителството не участва в продажбата на рафинерията, която доставя на международни клиенти повече от половината от продукцията си – включително важни доставки на дизел за Украйна в началото на руската инвазия.

Василев твърди, че рестрикциите към руската компания няма да бъдат вдигнати, докато в собствеността ѝ не се включат нови играчи. Припомняме, че думите на Василев идват в момент, в който правителството увеличи до 50% извънредният данък свръхпечалба за компанията, който преди това беше 33%. Според „Файненшъл Таймс”, когато компанията бъде продадена, този налог ще бъде свален до 15% - очакваният размер на корпоративния данък за мултинационалните компании след Нова година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    ...
    Докараха ги, братята ! Сега ще дойдат едни капиталистически инфантилни изроди, които окончателно ще занулят и изпъдят последната ядка нормални хора. След това чакаме новия кандидат който до сега седя в сянка да се обяви и да ни превземе. Така става когато отмъстителен психично болен педераст яхва държавата . Ануса му го командва, не главата. А пкебса плаща масрафа на разбеснелия педераст.
  • 9
    3
    русенец
    Между другото, Лукойл е акционерно дружество, а Ал Гор е от големите акционери в него. Той не е руснак. Даже беше вицепрезидент на САЩ. АсАнчо, стига педерастки номера, бе момичето ми!
  • 0
    2
    До 1
    Русия не е далеко,демокрация,горивата почти без пари,газ и рускини в изобилие...
  • 7
    1
    Е, ми....
    Да са ви честити бензин и дизел по 4.50 – 5.00 лв/л ! Благодарим ви, господари от САЩ и €С! Благодарим ви, дами и господа продажни депутати, министри и министър-председатели! Скоро ще ви се отблагодарим и ние, съвсем скоро!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари