ПП Възраждане: Асен Василев иска да рекетира "Газпром"

1
ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ искат рафинерията в Бургас да бъде продадена на турско-американски консорциум
ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ искат рафинерията в Бургас да бъде продадена на турско-американски консорциум Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ искат рафинерията в Бургас да бъде продадена на турско-американски консорциум

Желанието на България, в лицето на финансовия ѝ министър Асен Василев, да рекетира компанията "Газпром", може да доведе до сериозни икономически и дипломатически последици. Подобни деяния мога да оставят траен негативен отпечатък върху международния авторитет на страната ни. Това се казва в прессъобщение на "Възраждане".

"Нашата съседка Сърбия и Унгария - наш съюзник в ЕС и НАТО, обявиха, че това е неприятелски акт от страна на България. Това правителство е толкова вредно, че дори успява да ни скара с нашите съюзници и съседи. След напълно провалена политика към Северна Македония, правителството е на път да ни вкара в лоши отношения с Унгария и Сърбия. Видимо е, че тези управляващи нямат никакво намерение да следват националния интерес на България и с лека ръка изпълняват всяка заръка от американското посолство.

Всички тези действия на правителството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ имат една единствена цел, а именно рафинерията в Бургас да бъде продадена на турско-американски консорциум. Искат да откраднат тази рафинерия като я прехвърлят на турци и американци, от които България да стане зависима", смятат от партията.

От "Възраждане" смятат, че правителството е изключително вредно за България, за съюзническите отношения, за икономиката и за бъдещето на енергетиката в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Мнение
    Все повече се убеждавам, че Възраждане се държат като дресиран цирков пудел. Защитават и говорят това което дресьорите от ГЕРБ и ДПС, не могат да говорят, но пък са взели едни пари от Путин преди време и сега трябва да връщат" нещо".
  • 3
    1
    Bonkerz
    02 ноември 2016 г. Рафинерията в Бургас: 55 млрд. лв. приходи и НУЛА печалба за 8 г. По думите му положението в България е следното – един монополист-производител държи 80% (или 95%) от данъчните складове за горива, а други 15% са при силно зависима от него фирма. Ако някой се опита да внесе по-евтино гориво, той е принуден да ползва складовете и да плати такса. Държавата години наред създава умишлено високи прагове за лицензиране на нови данъчни складове, така че в момента няма как да се внесе по-евтино гориво и да се предложи на нормална за българите цена, поясни юристът. „Изчислихме, че годишно между 750 млн. и 1 милиард лева губи българският потребител, хазната, само от тази свръхнадценка, която е организирана от монополиста и се обслужва от картела. Поредно правителство умишлено обслужва тези схеми за източване на България, на бюджета, на гражданите от руския енергиен империализъм“, допълни Георгиев. Година - Чиста загуба в лева 2008 г. - 473 402 000 2009 г. - 176 038 000 2010 г. - 120 463 000 2011 г. - 135 854 000 2012 г. - 94 251 000 2013 г. - 241 196 000 2014 г. - 532 104 000
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари