Асен Василев: Излязохме на международните пазари и взехме дълг от над 2 милиарда евро

1
Успяхме да наберем седемгодишния дълг на премия от 150 базисни точки, каза финансовият министър
Успяхме да наберем седемгодишния дълг на премия от 150 базисни точки, каза финансовият министър Снимка: Асен Василев / Facebook

Успяхме да наберем седемгодишния дълг на премия от 150 базисни точки, каза финансовият министър

"Вчера излязохме на международните пазари, за да наберем дълга, заложен в бюджета. Емисията беше успешна, почти три пъти повече имаше предлагане за нашата емисия, отколкото искахме да наберем на пазара", заяви финансовият министър Асен Василев, който присъства на форума "Digital trends".

"Успяхме да наберем седемгодишния дълг на премия от 150 базисни точки, което е 1,5% над стандартното - доста по-евтино отколкото последната емисия, която България направи. Там премията беше над 2,5% по-висока", каза още Василев, цитиран от БГНЕС.

Финансовият министър подчерта, че дългът ще се използва за бюджета в голямата си част за рефинансиране. "Сега взехме малко над 2 млрд. евро", поясни Василев.

Той коментира и обвиненията, че по време на местния вот ПП са работили заедно с БСП и "Възраждане" срещу ГЕРБ, с мотива, че в София те са били най-основният им опонент.

"Това са предизборни приказки на пазара. Надявам се пазарът да е свършил", каза Асен Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Аз
    За 2 - ти луд ли си? Гаджето в НАП взема 50 милиона само...
  • 1
    3
    Мама ти дейба
    Копеле педерастко.....
  • 7
    2
    Точен
    Всички съседни нам държави дават коледни надбавки върхо пенсийте само наш кокорчо ще излезе най големия лъжец щял да вдигни ще вдигне умрелия .......
  • 14
    1
    Курамиянко
    Ти хубаво ги взе, ама кой и как ще ги връща???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари