Асен Василев: Готови сме да приемем еврото

1
Трябва да се проведе обществен дебат за да може всеки да направи информиран избор
Трябва да се проведе обществен дебат за да може всеки да направи информиран избор Снимка: БГНЕС / Архив

Трябва да се проведе обществен дебат за да може всеки да направи информиран избор

„Към момента сме технически напълно готови за приемане на еврото, остават само някои дребни неща и датата 1 януари 2024 година по никакъв начин не е застрашена", каза в Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Той заяви, че ще е добре да се проведе обществен дебат, а гражданите и фирмите трябва да бъдат убедени дали ще е добре за тях да се приеме еврото. „Ние смятаме, че това е най-добрият план за България, но всеки трябва да може направи своя информиран избор, посочи вицепремиерът“, допълни Василев.

"Първата част от нашата стратегия за приемане на еврото е широкомащабна информационна кампания какво да се случва с доходите и спестяванията на хората и на бизнеса, какво става с платежните наличности и така нататък", каза Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари