Асен Василев: Даже Тодор Живков не е концентрирал толкова много власт като президентска република

0
Според бившия премиер Слави Трифонов е бил „троянски кон“ в предходното правителство
Според бившия премиер Слави Трифонов е бил „троянски кон“ в предходното правителство Снимка: БТА

Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт като президентска република, а е запазил България като парламентарна република

Така съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Асен Василев коментира предложението на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов за референдум, на който хората да изразят мнение дали България да стане президентска република. Коментарът Василев направи в предаването „Още от деня“ на БНТ, където участва заедно със съпредседателя на ПП Кирил Петков.

Бившият вицепремиер и министър на финансите посочи, че Трифонов е инициирал три референдума, след които не е реализирал нищо.

Слави Трифонов спечели няколко избора, разруши няколко правителства, разруши няколко парламента. Този човек е човек от прехода“, заяви от своя страна Кирил Петков. Според бившия премиер Слави Трифонов е бил „троянски кон“ в предходното правителство.

От интервюто стана ясно, че ако „Продължаваме Промяната“ получи възможност да състави правителство след изборите на 2 октомври, за премиер ще бъде издигнат или Асен Василев, или Кирил Петков.

Относно инцидента, при който двама полицаи в Бургас загинаха при опит да спрат автобус, превозващ нелегални мигранти, Петков заяви, че ако средствата на българските данъкоплатци са били използвани правилно, оградата на българо-турската граница е щяла да бъде по-добра.

Оградата по границата бе инвестиция на ГЕРБ за стотици милиони левове, която бе компрометирана толкова лесно, посочи бившият премиер.

По отношение на доставките на природен газ за България Асен Василев коментира, че битовите потребители са били подсигурени. Той допълни, че след като „Газпром“ едностранно е спрял да изпълнява договора си с България, не е имало спиране на подаването нито за битовите, нито за индустриалните потребители.

Асен Василев заяви, че ако се стигне до арбитражен съд, „Газпром“ ще трябва да плаща неустойки на България. Всеки ден си изпращаме заявката към „Газпром“, на следващия ден получаваме нула. Ние си искаме газа и не го получаваме. Правим плащането към „Газпромбанк“ и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава заявките, това вече ни поставя нас в неизпълнение на договора, но докато ние бяхме на власт, всеки ден си подавахме заявките, за да сме напълно в изпълнение на договора, обясни Асен Василев.

От своя страна Кирил Петков заяви, че вчера е говорил с министъра на енергетиката на Гърция, който му е казал, че след като правителството на „Продължаваме Промяната“ си е тръгнало, не е имало ентусиазъм за взимане на слотове на гръцките пристанища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    FfffffffSSs
    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква!
  • 4
    1
    dvamata sa shpioni
    Тези двамата са абсолютни откачалки!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари