Асен Василев: България предложи на ЕС намаляване наполовина на акциза на горивата

0
Очакваме решението на ЕС за мерки с борбата с инфлацията
Очакваме решението на ЕС за мерки с борбата с инфлацията Снимка: БГНЕС / Архив

Очакваме решението на ЕС за мерки с борбата с инфлацията

До десет дни чакаме ЕС да реши какви ще са мерките за борба с инфлацията. Това каза в Народното събрание министърът на финансите Асен Василев по време на редовния блиц контрол.

„В момента работим с колегите от ЕС, за да намерим общо решение за данъчните ставки. България е предложила да се намалят наполовина нивата на акциза на горивата”, каза министърът.

По думите му в рамките на 7-10 дни ще бъде изработена обща инфлационна рамка на ЕС и ще след това ще се разработи български антикризисен пакет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    русенец
    Ако за всяко решение чакаме разрешение от ЕС, защо ни е парламент, президент, правителство? Да ставаме квартал на Брюксел и толкова!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари