Асен Василев: Атаките срещу мен не са спирали

0
След близо седмица Асен Василев и Даниел Лорер проговориха за имота на "Чаталджа" 3
След близо седмица Асен Василев и Даниел Лорер проговориха за имота на "Чаталджа" 3 Снимка: БГНЕС

След близо седмица Асен Василев и Даниел Лорер проговориха за имота на "Чаталджа" 3

Според двамата няма нищо незаконно в сделките по придобиването му и последвалата изгодна препродажба на фирма, свързана с т. нар. "царица на винетките" Станислава Арнаудова. Двамата получиха и неочаквано подкрепа от Бойко Борисов и Делян Пеевски, предава БНТ.

Даниел Лорер не вижда нищо незаконно в покупката на апартамента на "Чаталжда" 3 за 180 хил. евро от бившата фирма на Асен Василев "СТВ Консълтинг". Нито в последващата му продажба за 1.8 млн. лв. на Станислава Арнаудова, чиято компания "Интелигентни трафик системи" от години посредничи между държавата и крайните потребители при купуването на винетки.

"Абсолютно категорично няма никакъв повод за помисли, че има каквато и да е политическа облага, че купувачът на къщата, видите ли, продава винетки. Изборът на купувача беше от самия него. Лично аз не бях убеден, че искам да продавам, защото това е един нов дом, в който се бяхме нанесли сравнително отскоро, поради което не бях склонен да продавам лесно. Ето защо цената за моя имот е по-висока отколкото имота за фирмата", посочи Даниел Лорер - ПП-ДБ.

А голямата печалба от имота обясни така.

"Договорката за закупуване е още от 2020 г. Това е обяснението и за разликата в цената. Всъщност не година и малко, а близо 3 години, така че нека да няма спекулации по този въпрос. Всеки, който е правил дом, знае много добре колко усилия, енергия и пари отиват това да се случи".

Асен Василев отхвърли обвиненията, че изгодната цена за къщата, предложена от Арнаудова, е за да се спре готвената през лятото нормативна промяна, която въвежда обществени поръчки при сделките за електронни услуги, което би застрашило монопола ѝ при винетките.

"Въпросните неща, които бяха свързани с тол управлението, стана ясно, че по европейска директива така или иначе не се прилага ЗОП, а се прилагат еднакви договори за всеки, който иска. И по-важното е, че нашето правителство всъщност демонополозира пазара, като пусна да има и други, а не само един участник на този пазар", каза Асен Василев - министър на финансите, съпредседател на ПП.

Дали спешната препродажба на имота е свързана с наложения запор върху на сметките на бившата фирма на Асен Василев "СТВ Консълтинг" по искане на американския гражданин Себастиян Бретшнайдер чрез обезпечителна заповед за над 5 млн. лв., министърът коментира така:

"Не мога да обяснявам за трети лица какво правят 2 години, след като съм продал тази фирма. Това е все едно вие да сте си продали колата преди 2 години и питате защо тази кола е ожулила колата на съседа и какво точно се е случило. Нямам никаква представа."

Василев заяви че е жертва на атака:

"Атаките срещу мен не са спирали, но преди да излязат данните за изпълнението на бюджета 2023 година, те бяха по повод как държавата е фалирала, как ще влезем в дългова спирала, как нямало до направим 3% дефицит, а те се оказаха 2,2. Бяха по професионална линия, но вече нямат възможност да ни атакуват по професионална линия, взеха да въртят някакви жълти измислени истории".

Асен Василев и Даниел Лорер получиха подкрепа и от ГЕРБ и ДПС.

"Направих необходимото да попитам и Кирил Петков, и Наско Атанасов, и Асен Василев, и Лорер. Те ме увериха, че абсолютно нищо няма, което да ме притеснява. Аз съм длъжен да им вярвам", каза Бойко Борисов - лидер на ГЕРБ.

"Нищо не ме притеснява. Виждам, че в момента министър Василев е жертва на атака от съмнителни сайтове на лица, които записваха посолства и след това на колеги ги тиражират чрез медии, собственост на олигарси", коментира Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС.

Василев и Лорер заплашиха със съд инициаторите на кампанията срещу тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    11g24g 9okto
    11g24g🤓😇🕳️🌚😇🤓💩💩💩🤓🤓🤑🔥🤒😎😤🤯😨😓😚🥲😭😃😃🧐🧐🧐🤐😚😄😀😙😉🤒🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🌚🌚😙😗😗😭😭😭🥳🥳🥳🥰🥰🥰😆😄😀😗😁😄😁😁😁😁😃🧐🧐🧐🧐😝🤪🥴😶‍🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️😴😴😴🥳🥳🥳😪😪😤🤭🤭😤😤😤😓😓😓🤯🤯🤯🥸🥸😎🤓🤓🤓🤓🤓🤓💩💩💩💩☠️☠️☠️☠️☠️💥💥💨💥💥💥💥✨✨✨✨🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🌚🌚🌚🌚😇😇😇😇😇👻👻👻👻👻🤒🤒🤒🤒🤒🤒🤯🤯🤯🤯🤯🤮🤮🤮🤮🤮😓😓🧐🧐🧐🤯🤯🤯🤯💤💤💤🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥👾👾👾👾👾👾👾👾🔥🔥🔥🔥💯💯💯💯🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥💚💙🤎🖤🤎💚💛💔💔💔💔💔💖💖💖💖💖💘💘🤍🤍💘🤍🤍💘🤎🖤🤎💜💚🧡🧡🧡💛💙🤎💋💋❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥👀👀💀👀💀💀🦿🦿🦿🦿🖐️🖐️🖐️🖐️🖐️🖐️🤳🙏💅🤳🙏💅🤳🙏✍️✍️✍️✍️✍️🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🙍🛌🙆🙋🧎🏃🏋️🏌️🏌️🤹🤹🧟🧜🧚🥷🥷🥷🧑‍🎄👼👼👼🧑‍✈️🧑‍✈️🧑‍✈️🕵️🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍🏫🧑‍🏫🧑‍🔬🧑‍🔬🧑‍🔬🧑‍🔬🧑‍⚖️🧑‍⚖️🧑‍⚖️🧑‍⚖️🧕🧕🧕🧕🧕🧑‍🍳🧑‍🍳🧑‍🍳🧑‍🍳👶👶👶💏👫👬🧑‍🤝‍🧑👯👯👯👯💃💃👪👪👨‍❤️‍👨🤰🤱🌻☘️🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌷🌺🌹💐🌼🍁🌸🌸🌷🌷🍄🍁🍁🌸🏵️🏵️🌻🌡️⛄🏝️🏞️⚡⚡🌦️☀️🌝🌚🌩️🌩️🌨️☁️🌨️💧⚡⚡🌦️⛅🌋🔥🌋🏜️🌡️⛄☃️❄️⛄⛄❄️❄️🏔️⛄🌡️🌡️🌝🌚🌚🌚🌜🕳️☄️🌑🌑🌑🌑🌑☄️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️💫⭐🌛✨🌙☄️🌜🌜🌜🌜☀️⚡🌪️⚡⚡⚡⚡🌪️🌪️🌪️🌪️🌪️⚡🌌🌍🌏🌏🌏🌎🌎🌍🌎🌏🦖🐉🐽🦓🦓🦓🦓🐉🦊🦊🦊🦊🐘🦥🐆🦘🦬🪶🦇🦦🦔🦫🦫🐔🦫🦚🦩🦚🦚🦩🦚🦚🦚🦚🦚🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐜🐝🪳🪲🦗🪳🐝🐞🐞🐞🐳🐋🐋🐔🦤🦢🦢🦤🦢🦢🐓🐔🐔🐤🐥🦉🦉🦉🦉🦅🦉🕊️🕊️🦈🦀🦀🦀🐛🍌🍌🍌🍍🍍🍍🍊🍑🍎🍒🍓🍓🍒🐾🐾🐾🐾🍐🫒🍇🍇🍇🥜🌰🧄🌶️🫑🍈🍓🍓🥚🥚🍳🍳🥔🧄🥯🍖🥪🥜🥦🧅🍏🍅🍅🍐🫐🍇🥥🍇🍇🍇🍇🍇🥜🌰🌰🥔🍝🦪🍛🍛🥗🌮🍔🍔🥪🍝🦞🍣🍣🥫🍮🧂🍯🍯🍼🍼🧃🧋🥤🍾🔪🍴🍹🍹🍹🥂🍸🍸🍽️🔪🔪🔪🔪🔪🔪🔪🔪🔪🔪🥂🍺🧉🥂🍷🥃🍸🍸🥃🍷🔪🔪🔪🔪🔪🔪🔪🥛🧃🧃🧃🧃🍩🍫🧊🍦🍦🍰🎂🎂🎂🎂🎂🧈🥃🥃🥃☕🧈🎂🎂🍰🍮🧈☕🍵🍵🍵🍵🍵🍵🥠🧁🍿🍿🍿🧂🧂🧂🧂⛴️🛸🛸⛴️🚔🚔🚔🚔🚔🚂🚂🚂🚝🚌🚕🚓🚃🚃🚖🚢🚞🚊🚉🚍🚔🚊🚎🚡🚁🚀⛴️⛵🚘🚂🚂🚔🚔🚔🚔🚔🚀🚀🛸🛸🕍⛩️⛲⛲⛲⛲⛲⛲⛲⛲🏫🏗️🏭🏬🏥🏤🏤⛺🏕️🏙️🌇🌇🌆🏙️🌆🌆🛤️🛤️🌁🌃🌁🗾🌐💺💺💺🌐🗺️🗺️🗺️🌆🌇🌇🎆🎆🧨🏆🏆🏆🏆🏆🥅🎿🥅🏈🏀⚽📢🎾⛸️⛳🎯🥏🪃🎿🎿🥅🎿🛷🛷🏹🏹🏹🎯🎯🕯️🕯️🕯️🕯️🧴🧴🧴🧴🧴🧴🧾🧾🧾🧾🧾🧾💳💰💻🖥️🖥️⌨️⌨️🖥️🖥️💻⌨️🖲️🖲️🖲️🖲️🖲️🖱️🖱️🖱️🧾🧾🧾🧾🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️💡💡💡💡🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🪞🪞🪞🪞🪞🪞🪞🪞🪞⚖️🧹🧴🚽🚽🧴👙🩱🪴🪴🪴🌳🪨🌿🌿🌋🌋🌋🔥🌋🌋🌋☔⚡⚡🌪️⚡⚡🌪️🌪️🌚🌚🌚🌚🦓🦓🦓🦓🦓🦖🦖🐉🦎🐲🦃🦃🦃🦩🦩🦚🦃🦩🦚🦚🦩🦚🦃🦃🦚🦚🦚🍇🍇🍍🍍🍍🍇🥥🍌🍌🍇🍇🍇🥒🥒🥦🌽🧅🍠🥕🌶️🌶️🍋🍋🍋🍋🍋🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🔪🔪🥂🍺🧃🥤🍿🍿🧊🍿🍿🫖🍹🍹🍹🍷🍷🍷👓🕶️🕶️👓⚗️🧫👟💄👟🩴👡👡🩴👟🕶️🕶️🕶️🕶️🕶️⚒️🪚🪛🔧🛠️⚙️⚙️📐📏🖊️🖊️🖊️📚📖✏️✒️🖋️🖋️✒️✒️✏️✒️📝📐📔📕🖍️📐🖍️⚙️⚙️⚙️⚙️🗒️📈📈📉📉📈📈📉📉📉📈📉📉🗞️📰🗑️✂️✂️🗑️🗞️📧🕐🕔🕟💌📤🕛🕠🕘🕣🕦🕦🕞🕟🕠🕕🕕🕠🕤🕕🕡🕡🔔🔔🛎️🔔🛎️🛎️🛎️💣💣💣💣💣💣💣⚰️⚰️🪦🚬🚬⚰️⚰️🔑🔑🗝️🔑🗝️🔓🔓🔓🔓🔓🔓🔓🔓⚜️⚜️⚜️⚜️⚠️☢️🎵🔊🔊🔱🎼📳📲🔈📲📳📳📲📳📳🎵🔊🔊🔱🔊🔊⏹️⏏️✔️✅❎✅✔️🆗🆗🆗🆗🆗🔟🔟🔟🔟🔟🔟🔟🔟🔟🔟🔟🏧🏧Ⓜ️Ⓜ️Ⓜ️Ⓜ️🏧🏧🏧🆗🆗🆒🆗🆗🆒🆒🔯🔯♾️🆔☮️🛐⚛️💟✝️☪️➕🔯🕎🆔⚕️⚕️⚕️⚕️©️◻️◻️🔳🔘🔘™️™️➖➖➗➗➖➕✖️➖➗➰♾️♾️♾️♾️♾️➖➖➖➖➖➖➖🔘🔳👁️‍🗨️👁️‍🗨️👁️‍🗨️👁️‍🗨️👁️‍🗨️👁️‍🗨️👁️‍🗨️👁️‍🗨️🏁🚩🎌🏳️‍🌈🏴‍☠️🇦🇨🏴‍☠️🇦🇮🇦🇫🚩🏳️🇦🇱🇦🇴🇦🇼🇦🇹🇦🇩🏁🏁🏁🏁🏁🇧🇹🇧🇻🇨🇷🇨🇵🇨🇩🇧🇸🇨🇨🇨🇦🇨🇦🇨🇽🇨🇿🇫🇷🇫🇲🇪🇪🇩🇬🇰🇬🇯🇵🇮🇸🇯🇪🇱🇨🇰🇿🇰🇼🇰🇬🇰🇭🇵🇲🇵🇱🇵🇰🇵🇭🇳🇵🇲🇿🇵🇾🇷🇸🇵🇸🇵🇪🇵🇦🇳🇫🇳🇫🇳🇫🇳🇫🇳🇫🇷🇴🇷🇪🇷🇪🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇿🇲🇿🇦🇾🇹🇻🇨🇹🇰🇹🇱🇹🇴🇺🇸🇺🇲🇻🇬🇺🇳🇺🇸🇹🇹🇹🇻🇹🇻🇹🇴🇹🇲🇹🇲🇹🇲🇹🇲🇹🇲🇹🇳🇹🇻🇼🇸🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇿🇼🇨🇦🇨🇦🇨🇦🇨🇦🇨🇦🇨🇨🔘🔘🔘🔟🔟🔟🔊🔱🔊🔱☢️⚠️⚠️☣️☣️🚸⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️🆑🆑🆑🆑🆑🆑🆑🆑🆑🆑🆑🔓🔓🔓💣💣💣🏺🔔🛎️🛎️🔔🛎️🔔🔔🛎️🔔⏳🕶️🕶️👞🩴☂️☂️👜👝👑💍👛🎒🥾💉💉💉💊🩹💉🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🏓⛳🏹🪃🎯⛳🥏🪃🏓🏓🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎲🎱🎱🎱🎱🎱🎱🎱🎱🎂🎀🎇🧨🎉🎈🎁🎇🛤️🛣️🛣️🛣️⛲⛲⛲⛲⛲⛲✈️✈️✈️🛸🛸🛸🛸🛸🚀🚀✈️🚀🛸🚀🛸🛸🚀✈️✈️✈️✈️🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍦🍦🍦🥧
  • 4
    1
    Миличкият,
    Прилича ми на обиден PD-раст – разреван, със зелени сополки!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари