Асен Василев: „Арена Бургас“ се е превърнала в символ на корупцията и беззаконието

0
Това е една черна дупка, в която отиват парите на данъкоплатците
Това е една черна дупка, в която отиват парите на данъкоплатците Снимка: ПП

Това е една черна дупка, в която отиват парите на данъкоплатците

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев разкри фрапиращи нередности при строителството на “Арена Бургас”, пише Novini.bg.

Той обясни, че голяма част от договорите са били сключени по изпипаната схема, която се е прилагала и при строителството на АМ “Хемус”. “Със 100% аванси и 20% неустойка, ако не се изпълнят дейностите. Можете да подпишете договора, да вземете 100% от парите, да не направите нищо, да върнете 20% и другите 80% от парите да останат при вас”, добави Василев.

Стоян Царев, кандидат на “Продължаваме промяната” за народен представител от Бургас, припомни, че проектът е трябвало да бъде завършен още през 2018 г. “Това бижу, както се изразяват хората, които 12 години неуспешно управляват България, се е превърнало в символ на корупцията и беззаконието. Това е една черна дупка, в която отиват парите на данъкоплатците. Първоначално тази зала трябваше да струва 38 милиона. Бе започната да се изгражда през далечната 2014 г. Срокът за изпълнение е четиригодшен. Близо 9 години по-късно тази зала все още не е готова. За справка, хората за това време и толкова години строят стадиони”, отбеляза той, като зададе въпросът защо след 9 години и 70 похарчени милиона за тази зала тя все още не е готова.

Асен Василев обясни, че в бюджета има заделени средства, с които строителството на “Арена Бургас” да бъде завършено. “Проблемът е, че няма план-сметка колко ще струва това завършване. Освен това, при нас е докладът от вътрешния одит на спортното министерство, който получихме през юли. В него се казва, че е имало трима строители, това е третият строител, който се опитва да завърши съоръжението. Предишните два строителя са взели доста големи средства, а в резултат още нищо не е завършено. Когато вече има ясна сметка, срокове и се подпише реален договор за довършване на арената, средствата могат да бъдат отпуснати. В момента тези средства седят и чакат, за да се направят нормалните договори и да започне да се работи така, че това съоръжение да започне да се използва, а не да стои като паметник на корупцията”, отбеляза съпредседателят на ПП.

Василев посочи и стъпката, която “Продължаваме промяната” предприе, за да се избегнат подобни порочни практики. “Агенцията за обществени поръчки вече да преглежда всички обществени поръчки, не само на извадков принцип, при който в извадката никога не попадат такъв тип обекти”, припомни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари