Асен Балтов: Междусрочната ваканция да е 2 седмици

0
Той призова властите да наложат по-строги мерки
Той призова властите да наложат по-строги мерки Видео: NOVA

Той призова властите да наложат по-строги мерки, тъй като при 80% заети реанимационни легла ще е твърде късно

"Ще трябва да се преразпределят болни между клъстърите, в зависимост от заболеваемостта. Ако управляващите имаха смелостта, щяха да наложат по-строги мерки. Ако чакаме 80% от интензивните легла да се запълнят, ще бъде твърде късно. Хубаво е да има по-дълга междусрочна ваканция - около 2 седмици". Това заяви депутатът от ГЕРБ - СДС проф. Асен Балтов за "Твоят ден" по NOVA

По думите му според новия план около общо 1800 са реанимационните легла, а само 70 са реанимационните легла за деца. "1260 от тях ще бъдат включени в интензивните отделения за лечение на COVID. А тези легла се обслужват от 1500 лекари и 2500 сестри - кадрите са изключително малко. Вървим към пик, а скритата заболеваемост е изключително голяма", смята той.

Според него ако сега Омикрон е 3 пъти по-заразен, а намалим с 3 пъти случаите, от които ще се нуждаят от реанимация, тогава леглата са крайно недостатъчни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    ОПГ ГРОБ
    Този некадърник не беше ли същият, който не си върши работата, ами обикаля в джипката с Тиквата да гледат "магистралите"? На герберастките калинки няма нужда да им давате думата! Повече НЕ ГИ желаем!!!
  • 9
    3
    русенец
    Предлагам междусрочната ваканция да прелее постепенно в пролетна, а след това и в лятна. Да дадем на децата една година почивка, а и на даскалята. Без друго на бизнесът му трябват евтини, а не умни работници.
  • 9
    2
    До 1
    Абсолютно си прав. Ставаме както в Сомалия, където от 50 години им помагат заради глада. Единственото, което се случи е да научат сомалийците къде да чакат камионите с провизии.
  • 7
    1
    Тъй-тъй
    На учителите не им се работи, учениците не щат да учат, лекарите не искат искат да лекуват.... Нали ви дават пари от Брюксел за да им свирите на кавала....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари