Арт предизвикателство за активни русенчета

0
Нов проект на Община Русе
Нов проект на Община Русе

В началото на август СНЦ „Дунавско сияние“ отново отправя арт предизвикателство към талантливите и активни русенски деца и младежи.

Новият проект „Приказният свят на природата“, финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе, е естествено продължение на проведения през май 2020 г. ученически онлайн екоконкурс за рисунка, посветен на Световния ден на околната среда – 5 юни. В него участваха над 300 ученици от цяла България, както деца и младежи от Румъния и Република Молдова.

Същността на новата инициативата, е: да интегрира по неформален начин екообразованието сред учениците; изкуството на четката и майсторското слово на перото, като се създаде единен творчески продукт, отразяващ личното виждане на автора към проблемите на опазване на околната среда.

В рамките на проекта се предвижда да се изработи мултимедиен фото-албум, който да се запише и разпространи на 350 диска, както и организиране на изложба на фото-картини с екологична насоченост, посветена на 16 септември– Международния ден за зашита на озоновия слой . Естествен финален завършек на екоинициативата „Приказният свят на природата“ е предвидения за същия ден флашмоб „Нарисувай природата“, в който участниците ще изразят своето отношение към опазване на околната среда, като нарисуват обща рисунка на екологична тема.

При реализация на проекта СНЦ „Дунавско сияние“ ще разчита на професионалната помощ на такива творци, като Цеца Георгиева - международно признат текстилен художник и пионер на „зеленото студио“ в България и Валентин Георгиев – известен карикатурист и обичан преподавател в ОУ „Иван Вазов“. Освен това, неизменна част от активностите по проекта ще бъде и екипа от доброволци – русенчета, участници в онлайн конкурса „Приказният свят на природата“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари