Ароматните свещи убиват?

0
Според изследванията запалените ароматизирани свещи изпускат химикали като формалдехид и парафин
Според изследванията запалените ароматизирани свещи изпускат химикали като формалдехид и парафин

Нови проучвания показват, че ароматизираните свещи и освежителите за въздух може да представляват сериозен риск за здравето на хората.

Това се отнася не само за свещите с аромат, на които се добавят определи масла, но и за ароматизаторите за стаи, особено за тези, които се включват в контакта.

Според изследванията запалените ароматизирани свещи изпускат химикали като формалдехид и парафин, дълготрайното излагане на които води до респираторни проблеми при деца и възрастни и дори до рак на белите дробове, пише iNEWS

Изследователите от Центъра за радиация, химикали и опасности за околната среда към британската Агенция за обществено здраве на Англия са стигнали до заключението, че определени освежители за въздух съдържат сериозни количества формалдехид, които могат да доведат до развитие на рак.

Учените предупреждават, че дълготрайното излагане на такива миризми може да доведе до тумор, увреждания на белите дробове, астма и хормонален дисбаланс.

Организацията "Women's Voice for the Earth” пък допълва, че тези продукти увреждат хормоналното развитие на бебетата. Освен това химикалите от тях могат да доведат до промяна на ДНК структурата и дори да се окажат по-вредни от цигарения дим.

Източник: iNEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари