Арман Бабикян: Пеевски и Радев говорят ругатни един към друг

0
Ще има нов проект отляво, защото празнините са огромни, каза той
Ще има нов проект отляво, защото празнините са огромни, каза той Видео: NOVA

Ще има нов проект отляво, защото празнините са огромни, каза той

През 2020г. в разгара на масовите протести срещу правителството на Бойко Борисов се появи една конспиративна теория. Според този непотвърден сценарий, ако Румен Радев беше решил да излезе от Президентството и тогава беше оглавил политическа партия, то тя е могло да пожъне огромен успех на изборите, предава NOVA. Теорията за подобен сценарий тогава си остана само конспирация.

Днес, четири години по-късно съмненията отново се появиха, след като един от служебните министри на Румен Радев, Весела Лечева регистрира марката "Трети март". Появиха се и призиви прокуратурата да провери сигналите до приближените на президента Румен Радев.

На 9 юли 2020 г прокуратурата влезе в сградата на президентството в рамките на проверки по подозрение в участия в сговор за търговия с влияние. Още същият ден представители на различни партии призовават за протести. Пред събралото се множество излиза президентът Румен Радев. С вдигнат юмрук.

Четири години по-късно, се срещаме с един от организаторите на протестите – Арман Бабикян. Днес площадът е пуст. "Не виждам противопоставяне между Пеевски и Радев. Говорят ругатни един към друг. Ще има нов проект отляво, защото празнините са огромни. Вече имаше нови два, които не бяха успешни. Искаме да видим резултата от съдебната реформа на Христо Иванов. Сега няма потенциал за протести, но в бъдеще такива може да има", коментира той.

Виктор Димчев е един от създателите на Протестна мрежа и учредител на „Да, България“. Впоследствие напуска партията. По време на протестите през 2020 г. нашумя с начина, по който изчисляваше броя на участниците в митингите. По този начин той опровергаваше данните подавани от организаторите, че на площада са се събирали 70 000 души.

"Вероятно сценарият ще продължи да се повтаря, докато не се промени външнополитическият курс на България - каквато е целта зад "юмрука" Копринков е в центъра на събирането на пачките, които ПП разпределят'', смята той.

Според Димчев подготовката за новия ляв фронт е започнала далеч преди на сцената да се появи Румен Радев. Още през 2013 г., когато след протестите срещу високите сметки за тока, правителството на Бойко Борисов подаде оставка.

Днес, близо 4 години след протестите, на мястото на палатковия лагер на „Системата ни убива“ има стикери на разформированата дори в Русия частна военна компания "Вагнер". И се веят руски знамена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари