Арман Бабикян: На полицаите им беше неудобно, че ме арестуват

4
Виждаше се по лицата им
Виждаше се по лицата им Снимка: Кадър от 7/8 ТВ

"На полицаите им беше неудобно, че ме арестуват. Изпитваха дискомфорт, виждаше се по лицата им".

Това разказа Арман Бабикян във връзка с арестуването му в ефира на Телевизия 7/8. 

"Много ниско падна този страхлив човек, много ниско. По времето на Виденов имаше социален сегмент, нивото на долара, банките. Сега става въпрос изключително за ценностен протест. И досега опитвахме с добро, общо взето. След стъпка, след стъпка, след стъпка, те очевидно искат да преминем границата", каза Бабикян.

"Днес сутринта  /вчера - бел. ред./ са засекли, че си говоря с Канна Рачева, докато ми прибират документите и ме качват в буса. Дърпали са и нея, и не са я пускали в Министерски съвет да влезе, а тя е на работа, тя е журналист. Същото е, това е мислене - биеш гражданите, трошиш техника на журналистите, на Поли, на останалите. Те къде си мислят, че се намират, или си въобразяват, че ще арестуват всички, че някой от нас ще се уплаши и няма да излезе на протест. Голяма грешка, много голяма грешка, никога подобно нещо няма да стане", уточни още Бабикян.

"Колко глупости направиха от началото на протестите. Арестуваха камиона, който е с озвучаването, биха студенти зад колоните на МС. Тези хора не се отказват и защо си въобразяват, че някой ще се наведе, и ще си тръгне. Този просташки начин от страна на властта, нищо друго не може да роди, освен съпротива. Да, съпротива ще има. И тя ще става все по-лоша, и по-лоша за тях. Срамът ще е все повече и повече, в историята ще пише ужасни неща за тези лица", допълни Арман Бабикян.

Припомняме, че Бабикян бе арестуван, защото е отказал да напусне палатковия лагер. "Нарушил съм Закона за движение по пътищата и не съм изпълнил заповед на МВР", обясни Бабикян. Съставен му е акт, след което е освободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари