Арман Бабикян: Кой очаквате да е в следващия парламент?

0
Практиката показа, че изборите не решават проблема
Практиката показа, че изборите не решават проблема

Нямам нищо против - да ходим на избори. След 3 месеца ще сме в поза Х. Нека да си ги спестим тези три месеца

Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Арман Бабикян.

"Практиката показа, че изборите не решават проблема. Кой очаквате да е в следващия парламент? Пак същите герои, и те какво, ще са по-малко обидени един на друг?", заяви Бабикян.

"Резултатът от несъставянето на кабинет е, че единственият орган, който може да провежда реформи непрекъснато го спираш и пускаш. Няма как да произведеш правосъдна реформа, да вдигнеш пенсиите, да свалиш данъците без парламент. Правителство си има и то работи. Да за редовно вероятно трябват още преговори, но парламентът си работи. Ако три пъти настъпите една и съща мотика, тя ще ви удари по един и същи начин. Въпросът е какво се случва след новите избори. Почти същите хора ще са в народното събрание", добави той.

Президентът Румен Радев е изненадал т.нар. партии на протеста с решението си да не бави връчването на втория мандат за правителство на ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че няма да го изпълнят и така ускорява отиването на предсрочни избори.

"Връчването на мандата на ГЕРБ още днес е право на президента. Малко трудно ще обясни защо преди няколко дни настояваше, че първо ще се актуализира бюджетът, а после ще се дава мандат", заяви Бабикян.

"Някой очевидно има интерес този инструмент парламентът да не работи. Ако в рамките на седмица или две започнем да си говорим, ще си спестим тези малоумни усилия в следващите три месеца. Има шанс с третия мандат това време да се спести", заяви Бабикян.

"Логично е да вървят разговори за правителство с третия мандат. Не можем непрекъснато и нацупено да наказваме избирателите, заради това, че петима души не могат да се разберат. Ние не можем да си свършим работата, а наказваме избирателите. Някой иска парламентът да бъде бламиран непрекъснато и единственият смисъл от това е ГЕРБ и ДПС да поемат глътка въздух и да се реорганизират. Заради това и са толкова остри атаките срещу Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков – хората, които бият през пръстите са проблем на олигархията. Налага се ИТН да се върнат в преговорите. Нормалното е да си говорим и тогава можем да изчистваме притесненията. Това нацупено поведение "аз ще си стоя в ъгъла"... Не можем да сервираме такива смешни неща на хората", каза още депутатът.

Според него надпреварата между партиите да се обявяват за опозиция било лош виц.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари