Арестуван ухапа полицай в София

0
Служителят на СДВР разказа подробности за полицейска проверка в нощта срещу 3 декември
Служителят на СДВР разказа подробности за полицейска проверка в нощта срещу 3 декември Снимка: БГНЕС

Служителят на СДВР разказа подробности за полицейска проверка в нощта срещу 3 декември

По време на нощната смяна на подвижна полицейска група, в нощта на 2 срещу 3 декември двама служители на Четвърто РУ-СДВР предприели обход на градинката при бившата баня „Лозенец“. „Движейки се по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“, непосредствено до изхода на подлеза, двамата виждат трима мъже, говорили на висок глас. Един от тях обяснил, че има в себе си марихуана, която възнамерява да изпуши вкъщи. Тогава полицаите подходили към извършване на проверка на тримата. Легитимирали се, а мъжете представили документи за самоличност. Един от тях опитал да ги провокира, обиждал ги, което наложило да му бъдат поставени белезници.

В момента, когато следвало да бъде настанен в служебния автомобил, един от мъжете категорично отказал, започнал да се държи грубо и арогантно. При предприетите действия да бъде настанен в полицейската кола, той ухапал служителя по крака. Полицаят e заснел клип началото на проверката. „Ако сме допуснали грешки, ще понесем необходимото наказание“, каза полицаят, пострадал в създалата се ситуация, но сподели, че отново би реагирал по същия начин в подобен момент. Служителят отправи призив действията на полицията да не бъдат използвани с политически мотив или с цел компрометиране.

Това, че задържаният е имал политическо минало не е основание към него да бъде подхождано привилегировано. Полицията трябва да реагира равностойно спрямо всички граждани“, допълни полицаят от Четвърто РУ пред журналисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Амиии, не!
    "Полицаят e заснел клип началото на проверката". Ами, не, не е. Нищо не е заснемал полицая. А и малко се овъргаля в показанията си. Първо твърдеше, че е ухапан по глезена. Попитаха го, ама как ухапването е станало през кубинката? Смени показанията си, че е ухапан по коляното. Ама как така се случи, че обездвижен човек с булезници на гърба го е ухапал по коляното? Бит ли, събарян ли е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари