Арестуваха жена, заляла с боя икона с лика на Сталин в Грузия

0
Съдът е разпоредил 5 дни арест за грузинката Ната Перадзе
Съдът е разпоредил 5 дни арест за грузинката Ната Перадзе Снимка: RFE / RL

Съдът е разпоредил 5 дни арест за грузинката Ната Перадзе

Съд в Грузия разпореди за пет дни в ареста да бъде задържана жена, която оскверни икона с изображението на съветския лидер Йосиф Сталин, предаде Ройтерс, като се позова на днешна информация на местни медии. Агенцията припомни, че действията на грузинката Ната Перадзе са разпалили масови протести миналия месец в столицата Тбилиси.

Ройтерс уточнява, че за момента неин репортер не е успял да се свърже за коментар по телефона с грузинската Асоциация на младите адвокати, която пое защитата на Перадзе, но оттам са заявили за местната агенция ИнтерПресНюз, че клиентката им е задържана по обвинение в дребно хулиганство, което е административно нарушение.

ИнтерПресНюз не е пояснила каква линия на защита са избрали адвокатите на Перадзе. Тя бе обвинена, че е напръскала със синя боя икона, на чийто страничен панел има и изображение на Сталин, в главната катедрала на Тбилиси "Света Троица". Хилядите хора, излезли на протеста в средата на януари, настояваха за сурово наказание за жената, предава БТА.

Ройтерс уточнява, че страничен панел на иконата долу вляво включва изображение на родения в Грузия Сталин – заклет атеист, който жестоко преследва религията в целия Съветски съюз. Изобразен е момент, когато по време на Втората световна война Сталин е благословен от Света Матрона Московска – незряща прорицателка и руска светица от местно значение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари