Арестуваха трима мъже за опит за кражба на пари от банкомат в Русе

0
Бандитите са носели със себе си горелка
Бандитите са носели със себе си горелка

Районна прокуратура – Русе привлече като обвиняеми и задържа за 72 часа трима мъже за опит за кражба на пари от банкомат на обща стойност 54 200 лв.

Досъдебното производство е започнато на 21.03.2018 г.  Извършителите на престъплението са трима души, които са се придвижили до мястото с автомобил. Със себе си са носили горелка, с която чрез смесване на съдържанието от газова бутилка и кислородна бутилка да разрежат банкомата и така да си осигурят достъп до парите в него. Освен това са носили и сак с лостове и други инструменти, необходими им за извършване на престъплението.

Служители на охранителната фирма към банката са пристигнали своевременно на местопрестъплението, а тримата извършители са оставили автомобила и инструментите и са избягали.

В резултат на ефективните и своевременни действия на полицейските служители от ОД на МВР – Русе самоличността им е била установена само за едно денонощие. Тримата извършители – Д. Д. Д., Д. А. С. и М. А. Й., на възраст между 33 и 34 години са били задържани. Установено е, че единият от тях е рецидивист и е бил освободен от изтърпяването на поредната си присъда в затвора преди по-малко от една година.

Районна прокуратураРусе привлече тримата извършители в качеството на обвиняеми за опит за кражба на пари в големи размери чрез използване на МПС, технически средства, след предварителен сговор помежду си и чрез повреждане на прегради. За деянието, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до ½ от имуществото на виновните.

С постановления на Районна прокуратураРусе от 22.03.2018г. тримата са задържани за срок до 72 часа за довеждане пред съда.

Разследването по делото продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари