Арестуваха шофьор с 11 000 лева неплатени глоби

2
Акция по излавяне на шофьори, които не са си платили глобите за нарушения на пътя
Акция по излавяне на шофьори, които не са си платили глобите за нарушения на пътя

Полицията във Велико Търново предприе акция по излавяне на шофьори, които не са си платили доброволно влезли в сила наказателни постановления и наложени глоби за нарушения на пътя.

Акцията е въз основа на съдебно решение, което е влязло в сила и така се развързват ръцете на КАТ за лов на джигити и нарушители. Само за едно денонощие в старата столица са заловени 17 водачи, които имат да плащат санкции. На всички се отнемат шофьорските книжки, пише Труд.

Най-драстичен е случая с 21-годишния търновец Лъчезар С. Той има да плаща 11 000 лева пътни глоби от 2015 г. насам. Това обявиха от КАТ и допълниха, че само за последната проверка ще му бъдат съставени още поне три акта. Мъжът е спипан около 22 часа и след проверка е арестуван. Оказало, че той има 25 наказателни постановления, от които бил платил едва 9. За останалите 16 акта има да дава рекордната сума на държавната хазна.

Отнета му е шофьорската книжка, която и без това се оказала без нито една контролна точка, защото всичките 39 били отнети. Рекордьорът джигит е бил залавян и три пъти да кара след употреба на дрога.

Друг сериозен нарушител с дебело досие е софиянец с 6 бързи производства само за две седмици по Закона за движение по пътищата. Той вече е привлечен като обвиняем. В хода на проведеното разследване по образувано досъдебно производство срещу М. Г. (39 г.) е установено, че той е управлявал товарен автомобил „Форд Транзит“ с регистрационни табели, издадени за друг автомобил или неиздадени от съответния орган и в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление и след употреба на алкохол – 1,32 промила.

Нарушителят е установяван от полицейски служители общо 6 пъти, за което са били образувани 6 бързи производства. Същите са обединени в едно досъдебно производство, по което той е задържан за срок до 72 часа от прокуратурата.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари