Арестуваха шестима мъже за отглеждане на канабис

0

Шестима са задържани за незаконно отглеждане на канабис в землището на село Селановци

Шест мъже са задържани при съвместна специализирана операция на служители на Областна дирекция на МВР във Враца и на Районна прокуратура в Оряхово за незаконно отглеждане на канабис в землището на село Селановци. Това съобщиха на пресконференция окръжният прокурор на Враца Десислав Начков, районният прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска и директорът на ОДМВР Янко Янколов.

Операцията е осъществена по сигнал на 15 май в труднодостъпна местност в района бившите лозя на селото. На нивата, добре прикрита сред околната растителност, е установено, че са засадени и грижливо отглеждани 106 растения от рода на конопа /канабис/, разказа наблюдаващият прокурор Кюркчийска. При операцията на нивата е задържан един от заподозрените, а по-късно и още трима. Един от заподозрените успял да се укрие, но в хода следствените действия е установен в специално направен бивак на брега на Дунав, където е и задържан.

В хода на специализираната операция са извършени обиски на имоти на арестуваните, повечето намиращи се в село Селановци. При претърсванията са открити още растения канабис, съоръжения за отглеждането и поливането растенията, препарати за растителна защита, мобилни телефони и видеокамери за наблюдение, незаконни боеприпаси и други.

Досега са задържани шестима мъже като заподозрени за незаконното отглеждане на канабис в землището на Селановци, каза Гергана Кюркчийска. На петима от тях е наложено постоянно задържане под стража в ареста, а един е освободен с парична гаранция. Трима от задържаните са криминално проявени и осъждани за същите деяния, двама са с чисто съдебно минало, но всички са демонстрирали висок стандарт на живот без да работят легално някъде.

Работата по случая продължава, посочи районният прокурор на Оряхово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари