Арестуваха шестима български трафиканти в Сърбия

0
Българите са се опитали да прехвърлят от наша на сръбска земя общо 63-ма нелегални мигранти
Българите са се опитали да прехвърлят от наша на сръбска земя общо 63-ма нелегални мигранти Снимка: БГНЕС

Шестима български трафиканти на мигранти получиха 30 дни арест в Пирот, в съседна Сърбия, предаде БГНЕС.

Българите са се опитали да прехвърлят от наша на сръбска земя общо 63-ма нелегални мигранти. Огромната част от тях са били от Афганистан, а само няколко души са били от Пакистан.

Пред съда в Пирот бяха изправени и двама сръбски граждани от Белград, които са участвали в трафика на мигрантите. Всички задържани ще останат в ареста до пълното излежаване на присъдата, която ще получат от съда.

Мигрантите са разпитани от следователите в Пирот и в момента се намират в приемните центрове. Всички те са предупредени, че са "извършили тежко нарушение - незаконно преминаване на границата". В групата има и непълнолетни деца. Те са потеглили от Афганистан и са останали в Турция и България по около два месеца. Според следователите те са "имали връзка и с Унгария" за продължаване на пътя към Западна Европа.

Почти всички мигранти признават, че са имали хора, които са ги съпровождали от Турция в България, а след това от България до Сърбия. Трафикантите водят мигрантите до границата, показват им мястото където да прекосят границата и след това на сръбска земя ги очаква автомобил, който ги превозва по-нататък по пътя. Всички те знаят, че е много трудно да се влезе на унгарска земя, но признават, че там имат хора, чийто телефони притежават и които ще им окажат съдействие.

Следователите са останали с впечатлението, че става въпрос за много добре организирана мрежа от трафиканти, които прехвърлят мигрантите в западните държави. За разлика от миналогодишните мигранти, които на практика не знаеха къде се намират тук сега става въпрос за лица, които са много добре информирани, знаят къде се намират и се движат на групи от еднакъв социален произход, каза един от следователите и уточни, че през последните месеци мигрантите все повече използват маршрута на жп-линията София-Пирот.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари