Арестуваха с подкуп катаджии от Варна

1
Двамата мъже - на 46 и 51 години, са задържани за срок до 72 часа
Двамата мъже - на 46 и 51 години, са задържани за срок до 72 часа

Двамата мъже - на 46 и 51 години, са задържани за срок до 72 часа

Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност двама полицейски служители за поискан и приет от тях подкуп посредством изнудване и злоупотреба със служебно положение, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение в крайморския град, предаде БТА.

Двамата мъже - на 46 и 51 години, са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. Предстои в съда да бъдат внесени искания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата полицаи, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

Те са задържани при специализирана операция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР вчера. Разследването срещу тях е установило, че при изпълнение на своите задължения двамата са злоупотребили със служебното си положение и са поискали и приели подкуп в размер на 100 лева от шофьор, спрян за проверка. Мъжът е бил заблуден, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде глобен със значителна сума.

В хода на работата по случая е изяснено, че втори водач е изнуден по същата схема и от него е приет неследващ се дар в размер на 50 лева.

Работата по документиране и доказване на престъплението продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

За поискан и приет подкуп в средата на февруари във Варна бе задържан общински служител, а в края на ноември миналата година – надзирател от затвора в крайморския град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Томислав
    Пак корупция в МВР! Министрите на Тиквата винаги са подкрепяли корупцията. А той уж ще се бори с нея!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари