Арестуваха петчленна група, отвлякла мъж в Разградско

0

Криминалисти на ОДМВР – Разград разкриха петчленна група, извършила отвличане с цел грабеж

На 2 ноември, около 20:00 часа, в ОДМВР – Разград е подаден сигнал от жителка на село Хърсово. Тя съобщила, че в дома ѝ са нахлули маскирани непознати, нападнали и наранили мъжа, с когото живее на семейни начала, и го взели със себе си. На изхода на селото, на пътя за село Богданци, го изхвърлили от автомобила и избягали. Пострадалият е откаран в МБАЛ - Разград със счупена долна челюст и натъртвания в областта на гърдите.

В хода на разследването, криминалистите установили, че извършителите са петима мъже на възраст между 28 и 41 години, жители на село Острово. На 7 ноември, около 14:00 часа, в района на селскостопанското летище в селото, те са засечени с товарен автомобил БМВ Х 5. Двама от тях са задържани на място, а останалите трима са арестувани впоследствие.

При претърсвания в домовете и автомобилите на задържаните са открити и иззети 2 газ-сигнални пистолета и боеприпаси за тях, въздушна пушка, сигнална полицейска лампа, черна маска с прорези за очите и устата. Обстоен оглед на товарния автомобил, извършен с участието на експерти от ГДНП, също извел достатъчно доказателства за извършеното престъпление.

След 24-часово задържане на петимата, на двама от тях е взета мярка „подписка“, а на други двама е наложена мярка „задържане под стража“. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари