Арестуваха пенсионер, заплашил с убийство полицаи в София

1
Обвиняемият насочил пистолет срещу униформените и им казал: „Ще ви застрелям, ще ви убия“
Обвиняемият насочил пистолет срещу униформените и им казал: „Ще ви застрелям, ще ви убия“

Обвиняемият насочил пистолет срещу униформените и им казал: „Ще ви застрелям, ще ви убия“

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност пенсионер, извършил хулигански действия и заканил се с убийство с пистолет на трима души.

Вчера в ж.к. „Надежда“ в София, обвиняемият С.В. държал демонстративно в едната си ръка боен пистолет на публично и оживено място, съобщиха от прокуратурата. Той се е заканил с убийство най-напред на свой познат, като насочил срещу него огнестрелно оръжие. Негов съсед повикал униформените. Обвиняемият се заканил с убийство и на пристигналите на място полицейски служители, като насочил срещу тях пистолета и им казал: „Ще ви застрелям, ще ви убия“.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването е назначена психиатрична експертиза, която следва да установи какво е психическото състояние на обвиняемият.

До момента е установено, че С.В. има разрешително за три огнестрелни оръжия. Пистолетът, с който е извършил заплахата, е иззет при задържането. При претърсвания от дома му е иззет още един боен пистолет. Третото огнестрелно оръжие не е открито и е обявено за издирване в бюлетина на Шенгенска информационна система.

Обвиняемият е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари