Арестуваха известни автокрадци в София

1
Арестът е осъществен минути след кражба на лек автомобил "Ауди"
Арестът е осъществен минути след кражба на лек автомобил "Ауди" Снимка: МВР

Арестът е осъществен минути след кражба на лек автомобил "Ауди"

Двама мъже на 44 и 46 години са задържани за кражба на лек автомобил "Ауди" в София. Арестът е осъществен минути след извършеното престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според информацията, получена от полицията, двамата мъже са били наблюдавани от служители на сектор "Престъпления, свързани с МПС", Първо РУ и сектор "Кобра" към СДВР. Около 2:40 часа тази сутрин, в района на квартал "Левски", те са забелязани да разбиват ключалката на автомобила "Ауди" и да го отмъкват.

Полицаите са реагирали бързо и са задържали мъжете минути след кражбата. В рамките на последвалите процесуално-следствени действия в използваните от тях автомобили са намерени и иззети технически и заглушаващи устройства, ползвани в престъпната дейност.

Задържаните са с множество криминални прояви и осъждани за аналогични престъпления. Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

Началникът на сектор "Престъпления, свързани с МПС" в СДВР главен инспектор Николай Пелтеков благодари на колегите от Първо РУ и сектор "Кобра", участвали в операцията. Той уточни, че в резултат на проведени няколко полицейски операции от началото на годината, се наблюдава значителен спад при кражбите на автомобили на територията на столицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари