Арестуваха ирански генерал, работел за МОСАД

0
Задържането на бригаден генерал Али Насъри е било извършено през тази седмица
Задържането на бригаден генерал Али Насъри е било извършено през тази седмица Снимка: Mahmood Hoseini

Определено в Техеран режимът изпитва затруднения с лоялността на кадрите във важни институции

За арест на генерал от иранското елитно подразделение Корпус на стражите на Ислямската революция (КСИР) съобщи в. "Ню Йорк таймс".

"Задържането на бригаден генерал Али Насъри е било извършено през тази седмица заради подозрения, че е работел за израелската разузнавателна служба МОСАД", написа още изданието.

"Данните за ареста на Насъри са оскъдни. За него е известно, че е отговарял за сигурността на информация със стратегически характер", допълни вестникът.

"Сваленият от власт през 2009 г. бивш първи вицепрезидент на Ислямската република Мохамед Али Абтахи каза пред американската медия, че родината му се провежда чистка", посочи още "Ню Йорк таймс".

"Десетки специалисти, работещи върху ракетната и другите програми със стратегически характер, бяха арестувани. Други - уволнени или понижени в службата. Поводът за това са дръзките операции на израелските служби", каза Абтахи пред вестника.

Изданието от своя страна добави как премиерът на еврейската държава Нафтали Бенет малко след идването си на власт преди година заяви, че ще прилага по отношение на враговете на страната си тактиката "Октопод". Ние няма да режем пипалата на октопода, а ще удряме главата на октопода", каза тогава той, цитиран от медията.

"Определено в Техеран режимът изпитва затруднения с лоялността на кадрите във важни институции и заради това е предприел чистката", добави "Ню Йорк таймс".

"Ню Йорк таймс" добави, че Насери бе обвинен в сътрудничество с Израел през 2019 г. "Ръководството на КСИР отрече тези твърдения", написа още вестникът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари