Военният министър на Иран: Гответе се за изненада

0
Това е нашето предупреждение към режима, окупирал Йерусалим, и към поддръжниците му
Това е нашето предупреждение към режима, окупирал Йерусалим, и към поддръжниците му

Военният министър на Иран Амир Хатами отговори със заплаха на речта на премиера на Израел Бенямин Нетаняху за ядрената програма на Ислямската република, пише "Аарец".

Вчера министър-председателят разкри, че "Мосад" се е сдобил с повече от 100 000 документа от склад в Техеран, които изглежда, че доказват секретна програма за придобиване на ядрено оръжие. Високопоставен служител на израелското разузнаване каза, че Израел никога не се е сдобивал с толкова разузнавателна информация наведнъж, както е станало през февруари, когато агенти на "Мосад" са успели да проникнат в склад в южната част на Техеран и са отмъкнали половин тон документи за Израел.

Според Хатами това са "провокативни действия на Израел".

"Това е нашето предупреждение към режима, окупирал Йерусалим, и към поддръжниците му - прекратете опасното си поведение. Иранският отговор ще бъде изненадващ и вие ще съжалявате", предупреди той.

Държавната медия на Иран IRNA осмя последните обвинения на Нетаняху.

Новинарската агенция заяви, че Нетаняху е "известен с нелепите си представления". Полуофициалната новинарска агенция "Фарс", която се смята, че е близка до Революционната гвардия, отхвърли речта на премиера на Израел като "пропагандно шоу".

Вчера иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф написа в "Туитър", че Нетаняху просто използва времето преди срока 12 май, за да "преразкаже стари твърдения".

До 12 май администрацията на САЩ ще реши дали да остане в ядрената сделка с Иран.

Днес Нетаняху покани Великобритания, Франция и Германия да разгледат материалите. Той съобщи, че европейските страни ще изпратят делегации от експерти в Израел през уикенда.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари