Арестуваха двама роми, причинили катастрофата с млада двойка

0
Вики и Цанко загинаха заради нерегламентирано състезание с каруци
Вики и Цанко загинаха заради нерегламентирано състезание с каруци Снимка: БГНЕС

Задържани са двама роми, които станаха съпричастни към тежката катастрофа, при която загинаха 22-годишният Цанко Павлов и приятелката му 23 годишната Виктория Гьонева от Казанлък.

Инцидентът стана в събота около 19,15 часа на пътя Казанлък - Тулово. Виктория и Цанко пътували с лек автомобил "Фолксваген Голф" към Стара Загора. Свидетелски показания още същата вечер твърдяха за две каруци на пътя, които били необозначени без никакви светлини или светлоотразители, което още тогава бе потвърдено от директора на Областната дирекция на МВР в Стара Загора комисар Георги Хаджиев. Шофьорът на автомобила със загиналите очевидно ги видял в последния момент в тъмнината и за да избегне удар с тях, влязъл в насрещното и се завъртял перпендикулярно, където бе пометен от движещ се насрещно "Мерцедес", в който пътувал лекар от Спешна помощ.

Едната от каруците е била състезателна. Каруците са били подготвяни за нерегламентирано състезание в неделя на пътя Казанлък - Черганово.

Каруците са конфискувани от полицията. Предстои на двамата задържани да бъдат повдигнати обвинения.

Стотици близки и приятели изпратиха в последния им път двамата млади хора в началото на седмицата. Двамата бяха състуденти в Техническия университет.

През изминалите дни в опит да спрат провеждането и задържат организатори на нелегална гонка с каруци пострадаха общо 6 полицаи. Те бяха нападнати край село Черганово и в квартал в Мъглиж, където бяха замеряни с камъни.

В сряда следобед жители на Казанлък и региона се събраха пред полицейското управление в града, за да изразят мълчалива подкрепа към полицаите. Те не приемат служителите на реда да бъдат нападани и бити по време на изпълнение на техните задължения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари