Арестуваха дрогиран сириец, превозвал мигранти край Шумен

0
Задържаните мигранти идват от Сирия и са преминали нелегално границата между Турция и България
Задържаните мигранти идват от Сирия и са преминали нелегално границата между Турция и България Снимка: БГНЕС / Архив

Задържаните мигранти идват от Сирия и са преминали нелегално границата между Турция и България

Мъж, превозвал 7 мигранти от Сирия, е задържан край Шумен, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Предстои на 27-годишния сирийски гражданин със статут на временно пребиваващ в Република България да бъдат повдигнати още две обвинения – за държане на високорискови наркотични вещества и за управление на МПС след употреба на забранени субстанции. При проверка у него е намерено малко количество синтетична дрога, а тестът за употреба на наркотици бил положителен. Районната прокуратура в Шумен ще внесе искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо сирийския гражданин.

Срещу останалите седем чужди граждани има образувани бързи производства от НК.

Според информацията, предоставена от задържаните мъже, всички те идват от Сирия и са преминали нелегално границата между Република Турция и Република България на неустановено към момента място. Чужденците са пълнолетни на възраст между 18 и 30 години. Те са привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях престъпление и са задържани за срок до 72 часа. Очаква се в срока за предварителното им задържане работата по бързите производства да приключи.

Разследването и по образуваното досъдебно производство, и по бързите производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари