Арестуваха българин в Кавала

1
Нашенецът е свалил гръцкия флаг и е издигнал българския трибагреник, крещейки "Тук е България"
Нашенецът е свалил гръцкия флаг и е издигнал българския трибагреник, крещейки "Тук е България"

Нашенецът е свалил гръцкия флаг и е издигнал българския трибагреник, крещейки "Тук е България"

35-годишен българин е бил арестуван в Кавала в петък вечерта, защото свалил гръцкия национален флаг на пристанището и се опитал да закачи българския, съобщава "Кавала нюз", предава вестник 24 часа.

Това станало на кея на пътническото пристанище "Апостолос Павлос".

Българинът е бил задържан от служители на Централното пристанищно управление на Кавала и отведен в Районния съд в Кавала, където му е било повдигнато обвинение за обида на националните символи, но малко по-късно е освободен.

"Служители на Службата за сигурност на Централната пристанищна администрация на Кавала арестуваха 35-годишен чужденец вчера по обяд за нарушение на членове 167, 191А и 361 от Наказателния кодекс. Той е свалил гръцкия флаг от мачтата, разположена на южния ръкав на пристанището на Кавала, като са го хвърлил надолу, вдигал флага на друга държава и след това е избягал, неподчинявайки се на заповедите на длъжностни лица от Пристанищна администрация, като същевременно оказва силна съпротива при задържането му, като ги обижда", се казва в официалното съобщение на пристанищните власти.

Гръцките медии твърдят, че чужденецът е българин, който при задържането му викал "Това е България". Твърдял, че е член на екстремистка организация , която се застъпва за това, че Кавала и районите на Източна Македония принадлежат на България, а не на Гърция.

Гръцки медии твърдят още, че номерата на колата на българина били свалени и имал забрана да напуска страната, но въпреки това той си тръгнал. Не спрял на полицейската блокада в Драма и последвала гонка чак до нашата граница, където бил заловен отново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    До предния
    Напълно прав си, има няколко червеногъзи партийки, които бълват пещерен национализъм с цел да захлебят, ама някои от тях безвъзвратно отекоха в канала, а за другите много скоро поредстои!
  • 4
    1
    Мнение
    Ами нашите тука като не могат да се оправят с нашите псевдо патриоти, с поведение на примати, гърците да ги оправят. И това го казвам от позицията на наследник, на род изселен от там. Светата е все глобален. Крепостно и ограничено мислене, поведение е загуба на нерви, време и пари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари