Арестуваха българи за трафик на наркотици в Атина

0

От тях са задържани 97 души от африкански, албански, гръцки, български, румънски произход, срещу които е повдигнато обвинение за углавно престъпление, участие в престъпна организация, както и нарушения на законодателството в областта на наркотиците.

Престъпната мрежа е разпространявала в последните години големи количества наркотици в следните области: Площад Америки, Друсопуло, Пропилеите, в района на юридическия факултет, площад Канингос, площад Виктория и центъра на Атина, съобщава Българските новини в чужбина.

1/ Начело на пирамидата е Албански гражданин, който се намира в Албания и е бос на организацията.

2/ Под него други четирима албански граждани са били лидери на структурата.

3/ 7 души, от които 3 албански граждани и четирима местни са отговаряли за първичното производство и отглеждане на канабис.

4/ 3-ма мести са били натоварени с контрол на количеството на наркотици и преминаването им през гръцко-албанската граница.

5/ 20 души, от които 17 албански граждани, български и румънски граждани са отговаряли за складовете за съхранение на наркотици.

6/10 души, от които 6 албански граждани, 3-ма местни и българските граждани, са били крайни дилъри и куриери на наркотиците.

Установено е също така, че един от арестуваните албанци, който е доставял наркотиците е действал и като връзка между двете престъпни групи тази в Албания и тази в Гърция, както и е забъркан в първичното производство на канабис. По време на полицейската операция са направени 45 обиска, където общо са намерени и иззети:

• 433 кг и 400 грама суров канабис,

• 6 кг хидропонно отглеждан на канабис,

• 100 грама хероин,

• 1300 корена канабис за засяване,

• 2 хидропонни насаждения с канабис, общо (300) разсад и пълното лабораторно оборудване за отглеждане хидропонно канабис,

• голям брой прецизни везни,

• сумата от тридесет хиляди (30 000) евро,

• голям брой печеливши билети от ОПАП (от което става ясно, че организацията е легитимира част от престъпна дейност по този начин),

• 10 коли, два мотоциклета и камиони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари