Арестуваха 81-годишен мъж, живял три десетилетия в чужда горска колиба

1
Задържаният е ветеран от ВВС на САЩ и е баща на четири деца
Задържаният е ветеран от ВВС на САЩ и е баща на четири деца Видео: АВС

81-годишен мъж от щата Ню Хемпшир, САЩ, беше арестуван от полицията, след като цели 27 години е живял в чужда горска колиба.

Собственикът на имота планирал да го събори, а Дейвид Лидстоун така и не пожелал да напусне.

Арестуваният е ветеран от ВВС на САЩ и е баща на четири деца. Съдебните власти казват, че могат да го освободят, ако се съгласи да не се връща в колибата и остави собственика ѝ да я събори.

Според съдия Андрю Шулман 81-годишният мъж може да си тръгне от ареста, когато пожелае. Всичко, което трябва да направи, е да се съгласи да спазва предходните разпореждания на съда.

Собственикът на имота се казва Леонард Джайлс (81 г.). Той дори не знаел, че имотът му е обитаван, докато администрацията на града не го информирала през 2015 г., че е засякла изхвърляне на твърди и септични отпадъци около собствеността.

Местните са събрали 2500 подписа в онлайн петиция да се помогне на Дейвид. Негова приятелка е готова да му плати глобите и таксите, ако има такива. Определят го като “грижовен човек”, избрал да живее извън цивилизацията. Казват, че е състрадателен и не е наранил никого.

Докато Дейвид Лидстоун е бил в ареста, колибата пък е изгоряла, съобщава 6abc, цитирано от Господари. Полицията разследва и това деяние, което като че ли решава дългогодишния спор за изнасянето на 81-годишния ветеран от чуждия имот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари