Арестуваха 22-годишен мъж за изнасилване на ученичка в Мездра

4
Пострадалото 15-годишно момиче все още е в болницата
Пострадалото 15-годишно момиче все още е в болницата

Заподозреният за брутално изнасилване в Мездра Венцислав Йоханов е бил приведен в следствения арест във Враца, съобщава BulNews.

С постановление на наблюдаващия прокурор 22-годишният мъж е задържан за 72 часа, след което ще се иска от съда да бъде оставен за постоянно зад решетките.

На 24 май Мездра бе ужасена от брутално изнасилване, при което едва не беше убита ученичка и само бързата намеса на спешните медици спасиха живота му. Цял ден в неделя полицията работи по тежкия криминален инцидент.

Пострадалото 15-годишно момиче е било освидетелствано от съдебен лекар. То все още е в болницата, където лекарите полагат усилия да бъде възстановенo след жестокото престъпление.

По неофициални данни, пострадалата е разказала пред разследващите, че първоначално е била заплашена от Венцислав Йоханов да отиде в апартамента му, където по-късно през нощта е била бита, душена и влачена из стаите от обезумелия мъж, след което брутално я изнасилил.

Момичето е живяло известно време при майка си в Дубай, откъдето идва прякора ѝ Дубайчето. Категорично е доказано, че не е била приятелка на изнасилвача.

По непотвърдена информация в момента заподозреният за тежкото престъпление е с условна присъда за опит за изнасилване, което ще има съществено влияние върху решението на съда.

Междувременно близки на Йоханов започнаха кампания във фейсбук, целяща неговото оневиняване. Сред коментиращите различни публикации има дори и жени, които твърдят, че момичето "само си го търсело" и всъщност той нямал никаква вина.

Самият Венцислав се описва така: "обичам купоните, много обичам да ходя по кафета, но също така да спортувам. Това е написал в сайт за запознанства, където има профил. Йоханов е запален фитнес маниак и често публикува в различни форуми, обсъждащи тренировки и хранителни добавки."

Хора, които го познават, разкриват, че преди време работел към фирма за бързи кредити, като основното му задължение било да се разправя с длъжниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари