Арести в Сърбия за издаване на фалшиви документи за български паспорти

0
Белезниците са щракнали около ръцете на четирима души за вземане на подкупи
Белезниците са щракнали около ръцете на четирима души за вземане на подкупи

Четирима граждани от Пирот, Димитровград и Чуприя са арестувани от полицията поради съмнения за вземане на подкуп с цел издаване на фалшиви документи за получаване на български паспорт, съобщиха от вътрешното министерство в Сърбия.

"Задържани са 60-годишен мъж., който е работил в Общината на град Пирот, 38-годишен лекар от Димитровград, 39-годишен мъж. от Димитровград и 68-годишен от Чуприя. Всички те са заподозрени в даване и вземане на подкуп с цел издаване на фалшиви документи за получаване на български паспорти", се казва още в официалното съобщение на сръбското вътрешно министерство, информира Нова телевизия.

Според силите на реда двама от мъжете през последните две години са плащали на лекар да издава фалшиви медицински уверения без да бъдат извършвани прегледи за лица от Сърбия и след това са плащали на чиновници от общината в Пирот на същите тези лица да бъдат издавани уверения, че имат български произход. По-късно тези уверения са предавани на държавните органи в България за издаване на български паспорти", пише още в съобщението. Срещу всички задържани е издадена заповед за "задържане под стража за 48 часа". След това всички те ще бъдат предадени на прокуратурата. От полицията не уточняват дали тези арести са свързани с полицейската операция в България и задържането на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари