Apple представи най-мощния си Mac

0
Технологичната компания представи и новата iOS 13 с dark mode
Технологичната компания представи и новата iOS 13 с dark mode

Apple стартира ежегодната си конференция Worldwide Developers Conference в понеделник, където представи своя нов софтуер за Mac, iPhone и iPad.

Компанията обявява нова версия на своя iOS на WWDC всяка година от 2009 г. насам. Тази година тя обяви версия 13, която идва с нов тъмен режим и актуализирани приложения.

Ето всичко, което бе обявено досега:

iOS13

Apple представи последната си версия на операционната система за iPhone и iPad - iOS 13. С новата система отключването с FaceID ще бъде с 30% по-бързо. Скоростта на стартиране на приложения ще бъде до два пъти по-бърза с новата система.

Новата версия на софтуера идва с голям редизайн с въвеждането на тъмен режим. Клавиатурата ще позволи на потребителите да прелистват буквите, за да пишат, вместо да трябва да натискат отделни букви.

Apple добавя нови функции към някои от популярните си iOS приложения, вградени в iPhone. Safari ще позволи на потребителите по-лесно да променят размера на текста, Mail вече ще поддържа богати шрифтове, а Notes - галерия. Приложението Напомняния получи най-голямото пренаписване, добавяйки опции за лесно добавяне на снимки и местоположения с бърза лента. Ако потребителят маркира дадено лице в напомняне, те ще получат известие за него следващия път, когато въведат съобщение с това лице.

Apple работи върху обновяването на своите Карти с по-голяма степен на детайлност. 

Очаква се новата версия на приложението да бъде пусната за САЩ до края на 2019 г.

Нова функция “Sign in with Apple” дава на потребителите по-голям контрол над данните, които споделят с приложения. Разработчиците ще могат да включат влизането за своите приложения като алтернатива на опцията за влизане с Facebook или Google. Ако дадено приложение поиска от потребителя да сподели имейл адреса си, потребителят може да избере да сподели своя реален адрес или да сподели с Apple, че автоматично генерира адрес, който препраща към реалния им акаунт.

Новата операционна система осигурява портретно осветление на приложението за камера и въвежда нови ефекти за редактиране на приложението за снимки. За първи път потребителите на iOS могат да завъртат и видеоклипове.

Siri също получава нови актуализации, включително и по-естествен глас. 

Mac

Apple представи и нов Mac Pro на събитието в понеделник, който според компанията е най-мощният в историята. Новата система предлага стабилни функции за професионалисти, занимаващи се с големи файлове като видео. 

Apple е направила нова карта, наречена Afterburner, която може да обработи 6 милиарда пиксела в секунда, за да постигне по-ефективно редактиране на видео. Mac Pro има 1.5 терабайта системна памет и 1.4 kW захранване. Mac Pro ще започне на цени от $5 999 и ще бъде на разположение тази есен.

Apple представи и нов 32-инчов дисплей, наречен Pro Display XDR. Той има това, което Apple нарича изключителен динамичен диапазон, който произвежда по-точни цветове. Pro Display XDR ще стартира с цена от $4 999 и също ще бъде на разположение през есента. Цената не включва стойката, която струва още $999.

Технологичният гигант представи новата си MacOS Catalina. 

Днес бе обявена и очакваната голяма новина - Apple разделя iTunes на три отделни приложения: Apple Music, Apple Podcasts и Apple TV. Потребителите вече не се нуждаят от iTunes за синхронизиране на телефоните с компютъра.

Watch

Apple внася повече приложения в часовника си, включително гласови бележки, аудиокниги и калкулатор.

Новата WatchOS прави часовника по-независим от iPhone. Потребителите ще могат да актуализират софтуера си за гледане на устройството директно, вместо чрез iPhone. Операционната система ще поддържа независими приложения, които не изискват придружаващо приложение на iPhone. Той също така ще позволи на потребителите да търсят пълния App Store директно от часовника и аудио в реално време.

Компанията разширява и здравните приложения в новата операционна система за часовници. Тя ще даде на потребителите повече информация за техните „тенденции в дейността“ за по-дълги периоди от време. Компанията също така добавя приложение, което ще предупреждава потребителите, когато са изложени на опасно високи нива на шум.

TV

Apple преработва своята начална страница за TV и и позволява на различни профили да имат свои собствени списъци “up next”. Телевизионната операционна система на Apple ще поддържа Xbox и PlayStation контролерите за възпроизвеждане на видео игри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари