АПИ обяви обществена поръчка за ремонт на Дъговия мост в Русе

0
Съоръжението е с нарушена товароносимост и компрометирани елементи на долното строене
Съоръжението е с нарушена товароносимост и компрометирани елементи на долното строене Снимка: БНТ / архив

Съоръжението е с нарушена товароносимост и компрометирани елементи на долното строене

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за ремонт на Дъговия мост в Русе.

До 18 декември се приемат оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проекти за ремонт на Дъговия мост на път I-5 Русе – Бяла и на съоръжението над река Струма при село Тополница на пътя III-198 Петрич – Гоце Делчев. Общата прогнозна стойност на поръчката е 258 333 лв. без ДДС.

Обществената поръчка е в две обособени позиции.

В първата обособена позиция е проектирането при ремонта на мостовото съоръжение над река Струма при 62-ри км на път III-198 Петрич – Гоце Делчев в района на село Тополница. Третокласният път е единствената пътна връзка на селата Ръждак, Дрангово и Тополница с Петрич. Мостът е с обща дължина 204 м. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 100 000 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за изготвянето на технически проект за ремонтно-възстановителните работи на Дъговия мост над река Русенски Лом на път I-5 Русе – Велико Търново при входа на Русе. Съоръжението преминава и над ж. п. линията Русе – Горна Оряховица и ул. „Св. Димитър Басарбовски“ в областния град. Мостът, с дължина 445 метра, е с нарушена товароносимост и компрометирани елементи на долното строене. Индикативната стойност за проектирането е 158 333 лв. без ДДС.

Проектантските работи и в двете обособени позиции е предвидено да се изпълнят за 150 дни в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Иво
    Моста е ремонтиран многократно. Хвърлени пари на вятъра. Трябва нов мост.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари