АПИ изгради обходен път при пропадналия след потопа в Царево мост

0

Движението по него ще бъде пуснато на 27 септември

Агенция „Пътна инфраструктура“ изгради обходен път при разрушения от наводненията в началото на септември мост на третокласния път III-9901 Царево – Ахтопол. Движението по него ще бъде пуснато на 27 септември т. г. до обяд.

Днес и утре предстои на обходното трасе да се положи маркировката и да се монтират мантинелите, за да се осигури безопасността на движението, съобщиха от АПИ.

Трафикът ще преминава по новоизградения временен път – брод над река Изгревско дере. Обходният път е с дължина 180 м, с две ленти за движение с ширина по 3.75 м и банкети по 1 м. С пускането на движението за всички видове превозни средства транзитният трафик към Ахтопол вече няма да преминава през Царево.

Временното съоръжение е изградено непосредствено до мястото, на което предстои да се построи постоянен мост.

Припомняме, че наводненията от проливните валежи в началото на септември 2023 г. компрометираха моста при Царево, който е част от републиканската пътна мрежа и е изграден през 90-те години на XX век. Екипите на АПИ предприеха незабавни мерки за премахване на съоръжението и изграждането на временно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари