АПИ дава по 1 милион лева на километър за ремонт на третокласен път

0
Според заданието, за отпуснатите 5.2 млн. лв. трябва да се направи подмяна на асфалтовата настилка
Според заданието, за отпуснатите 5.2 млн. лв. трябва да се направи подмяна на асфалтовата настилка

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще плати по близо 1 млн. лв. на километър за ремонт на третокласен път

Това става ясно от съобщение на сайта на АПИ за започнал ремонт на 6-километровия път ІІІ-539 РусокастроТрояново, пише Сега.

"Третокласният път осигурява достъпа до крепостта Русокастро и е връзка на населените места в община Камено със съседния общински център Средец - съобщават още от АПИ. - При ремонтните дейности трафикът няма да се спира и шофьорите ще преминават в лентата, в която не се работи. Необходимо е да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация."

Според съобщението инвестицията в ремонта е 5,2 млн. лв. с ДДС и е от бюджета на АПИ, а срокът за завършване е една година - ноември 2021-ва.

Според заданието, за отпуснатите 5.2 млн. лв. трябва да се направи подмяна на асфалтовата настилка, подравняване на банкетите и окопите, подобряване на отводняването. Освен това да се сложат нова маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Изпълнител на ремонта е Консорциум „ТРП Бургас 2019“ (в него влизат: „Пътстрой Бургас“ ЕООД, „Сет Къмпани“ ЕАД, „Бургаспътстрой“ АД, „Инфра Експерт“ АД, „Щрабаг“ЕАД), с който АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари