АПИ: Дъговият мост в Русе е безопасен и има потенциал!

0
От агенцията уточняват още, че асфалтовата настилка на съоръжението и хидроизолацията са в добро състояние
От агенцията уточняват още, че асфалтовата настилка на съоръжението и хидроизолацията са в добро състояние Снимка: Росица Великова

Дъговият мост в Русе е безопасен и има потенциал да обслужва автомобилния трафик за дълъг период от време.

Това показва извършеното обследване на експлоатационното състояние на моста над река Русенски Лом на първокласния път I-5 Русе - Велико Търново от Института по пътища и мостове в началото на юни тази година.

Това съобщиха от АПИ, цитирани от ТОП НОВИНИ.

Уточнява се още, че асфалтовата настилка на съоръжението и хидроизолацията са в добро състояние. С частично нарушени елементи в началото на моста са дилатационните фуги и се разглеждат възможностите за осигуряване на средства и ремонта им.

Причините за уточненията се крият в разпратени до медиите „документи“ преди ден. Те са изпратени от електронен адрес [email protected]. Единият от тях е представен като „доклад“, написан на бланка на Областно пътно управление до председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ София относно „влошеното експлоатационно състояние“ на този мост, който обаче не е подписан от никого. В този „доклад“ и „записка“, приложена към него, съоръжението е с липсващи и корозиращи елементи и др. нарушения, с оглед на които „може да се твърди, че като цяло моста е в аварийно състояние“.

„Агенция „Пътна инфраструктура“ не коментира анонимни писма, изпратени по електронна поща от неизвестен подател. В съответствие с административния ред кореспонденцията в администрацията се осъществява с извеждане на писмото, изходящ или входящ номер, дата на изпращането и получаването му, каквито в анонимната кореспонденция липсват“, отбелязват още по този повод от АПИ.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари