Апелативният съд оправда бившата съдийка Румяна Ченалова

1
Разследването срещу Ченалова започна преди 5 години заради длъжностни и документни престъпления
Разследването срещу Ченалова започна преди 5 години заради длъжностни и документни престъпления Снимка: БГНЕС / Архив

Разследването срещу Ченалова започна преди 5 години заради длъжностни и документни престъпления

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Снежана Душкова и членове Карамфила Тодорова и Маргаритка Шербанова постанови като втора инстанция оправдателна присъда спрямо подсъдимата Румяна Ченалова по обвинението за документно престъпление, предаде БГНЕС.

Присъдата на първоинстанционния съд беше потвърдена в останалата ѝ част – невиновна за престъпление по служба. Предстои изготвянето на мотиви от САС.

Присъдата не е окончателна и прокуратурата има право да я протестира пред Върховния касационен съд.

Разследването срещу Румяна Ченалова започна преди 5 години, като според прокуратурата длъжностните и документни престъпления са извършени, докато Ченалова е гледала дело по искова молба на „ОЕТ – Обединени Енергийни търговци“ ЕООД срещу НЕК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари