Апаши обраха Нешка Робева

0
Крадците са взели малко вещи, но Робева не може да им прости, че са си тръгнали с венчалния пръстен на покойния й съпруг Стойчо Лилчев.
Крадците са взели малко вещи, но Робева не може да им прости, че са си тръгнали с венчалния пръстен на покойния й съпруг Стойчо Лилчев.

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева остана без брачната си халка, след като домът й в София е бил ограбен от апаши. Жилището се намира в малка кооперация, в която живеят общо пет семейства. Кражби са ставали и друг път, но не са ежедневие, тъй като кварталът, макар и да не от най-лъскавите и скъпи, все пак предлага някаква сигурност.

Крадците са взели малко вещи, но Робева не може да им прости, че са си тръгнали с венчалния пръстен на покойния й съпруг Стойчо Лилчев, пише България Днес.

Другите откраднати предмети също са с голяма емоционална стойност за легендата. Става въпрос за ордени и отличия, които е получавала за работата си в чужбина от Япония до Русия. Тя е била изумена от факта, че не е бил докоснат плакет от Сливница, на който бил изписан цитатът от Иван Вазов "Българийо, за тебе те умряха".

"Много странни са тези крадци, явно са някакви одухотворени. Може би думите са ги стреснали и не са посегнали на тази вещ. Пропуснали са да опитат от лютеницата ми, която е много хубава", коментира пред "България Днес" Робева, която беше запазила високия си дух и доброто настроение въпреки престъплението, извършено в дома й.

"Чак пък престъпление. На фона на всичко, което се случва, това е един дребен битов инцидент. Всеки ден пребиват безпомощни възрастни хора за по 5 лева", каза още Робева, според която крадците едва ли ще изкарат много пари от откраднатото. Тя самата е планирала да дари въпросните ордени и плакети на Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски" и призова от страниците на "България Днес" крадците да намерят начин реликвите да стигнат до него.

"Тези отличия не са само мои, а на цяла България, защото са ми дадени в качеството ми на български треньор. Нека да ги върнат, за да не им се случи нещо страшно. Помня думите на леля Ванга за това какво се случва с крадците. Дори не искам да ги повтарям, но нищо добро не ги чака", добави още Робева.
Тя разказа още, че вечерта преди кражбата е гостувала на внучката си Рада.

"На тръгване детето ме покани да остана да спя у тях. "Бабо, не те ли е страх да се прибираш да спиш сама. Може да влязат крадци и да те откраднат", ми каза. Отговорих й, че баба е много силна и ще ги фрасне. Ето, случи ми се и мен да ограбят, но няма да живея в страх. Продължавам да водя нормалния си ритъм на живот с много пътуване, късно прибиране и т.н. Страшна е мисълта, че докато ти работиш, някой се разхожда в дома ти и краде материалните изрази на спомените ти", завърши Нешка Робева.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари