Аню Ангелов: В България няма резервни части за основния украински танк

1
Според бившият военен министър помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото
Според бившият военен министър помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната заяви, че България няма как да вземе резервните части, които са руско производство

"Помощта за Украйна ще се окаже близка до нищото поради няколко причини. Основното въоръжение на бронетанковите войски на Украйна е танк Т-64. В България няма резервни части и не се познава този танк, никога не е ремонтират такъв. Ако по някакъв начин успеят да изпратят един или два танка, ще видят, че нищо не може да се направи. Резервните части и за танковете, и за МиГ-29 са руско производство и няма как да ги вземем от Русия".

Това зави пред БНР ген. Аню Ангелов, министър на отбраната на България в периода януари 2010 - март 2013 година.

Той обясни, че едва 12 танка са били на въоръжение в България преди 35 години и те са били снети от въоръжение поради невъзможността да ги поддържаме.

Според него решението на парламента даде мандат на правителството да предприеме мерки за оказване на помощ на Украйна - хуманитарна, финансова и военно-техническа, е било ход за запазване на правителството:

"Политическо решение, което се основава само на това не да се помогне на Украйна, а да се запазят приятелските отношения на БСП с Русия. На ЕС и НАТО даваме отрицателен знак, защото само ние и Унгария не предоставяме въоръжение и техника. Унгарците казаха, че няма да дават, а ние се мъчим да варираме между това да дадем, ама няма как".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари