Украйна получи нови супердронове

0
На фронта ще разполагат с последното поколение на безпилотната система LUNA
На фронта ще разполагат с последното поколение на безпилотната система LUNA Снимка: Rheinmetall

На фронта ще разполагат с последното поколение на безпилотната система LUNA

Германската компания Райнметал (Rheinmetall) ще предостави на Украйна до края на годината най-новата си безпилотна система LUNA New Generation.

Тя се се състои от наземна контролна станция за управление с до осем дрона, стартови катапулти за изстрелване и военни камиони. Системата може да се използва и за разузнаване, за осигуряване на LTE мрежа и да прихваща или заглушава комуникации, пише вестник "СЕГА".

LUNA NG може да изстрелва до осем мултикоптера (по-малки дронове) с въоръжение за поразяване на цели. По време на системата се отличава с ниски акустични, топлинни и радиолокационни характеристики, което я прави трудна за идентифициране от противниковата противовъздушна отбрана.

"Със своята свръхлека, но много стабилна структура на фюзелажа, изработена от CFRP (пластмаса, подсилена с въглеродни влакна) безпилотният апарат предлага полетно време над 12 часа. С обхвата на връзката си за данни от над 100 км, той постига пространствено покритие от повече от 30 000 km2. Докато прави разузнаване, LUNA NG ще помогне да се определят целите и да се доставят до тях средства за поразяването им", собщават от "Райнметал".

Германският концерн активно участва в доставките на въоръжение за Украйна. През юли бе съобщено, че ще изпрати за украинската армия 300 000 снаряди за танковете "Гепард", които ще помогнат да бъдат сваляни руските дронове. Първите пратки предстоят още през есента. За целта "Райнметал" изгради нова производствена линия в Унтерлюс, Долна Саксония само за няколко месеца, макар обикновено този процес да отнема повече от година.

Освен това концернът планира да открие след няколко седмици център за обслужване на танкове "Леопард" на украинска територия. Неотдавна "Райнметал" купи 50 танка "Леопард-1" от Белгия, за да ги предаде на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Читател
    Шваби,не забравяйте 1945 год.Стойте си кротко,защото следващото "гостуване",няма да е с танкове.
  • 7
    1
    Мдааааа
    Още пирони в ковчега на усрайна! With love from USA!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари