Антон Тонев от "Продължаваме промяната": Подкрепяме въвеждането на зелен сертификат, но начинът не бе добър

0
Според него е било възможно да се приложат мерки, които да доведат до по-висока ваксинация, която не трябва да става по задължение
Според него е било възможно да се приложат мерки, които да доведат до по-висока ваксинация, която не трябва да става по задължение Видео: NOVA

Според него е било възможно да се приложат мерки, които да доведат до по-висока ваксинация, която не трябва да става по задължение

"Зеленият сертификат разделя хората на групи с висок риск и нисък риск на заболяемост от COVID-19. Ние подкрепяме въвеждането му, но начинът не бе добър", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA  кандидатът за депутат от коалиция "Продължаваме промяната" доц. Антон Тонев.

Хирургът бе категоричен, че здравният документ трябва да бъде издаван само по правилата, въведени в Европа и само след втора доза от ваксината. Относно въпроса с антителата, медикът заяви, че от коалицията са за въвеждане на регионален сертификат, без да се заобикалят правилата, като с това ще се реши социален проблем, защото има преболедували хора, които не могат да си издадат сертификат.

Според него е било възможно да се приложат мерки, които да доведат до по-висока ваксинация, която не трябва да става по задължение. Трябвало е да има постоянни дебати с противниците на имунизацията.

Доц. Тонев заяви, че на мястото на министър Кацаров би провел много по-сериозна информационна кампания за ваксинацията за COVID-19.

Лекарят каза още, че от "Продължаваме промяната" смятат да оборудват добре съществуващите болници, а доплащането в здравеопазването трябва да се намали чрез запушване на течове в системата.

"Здравната каса трябва да се демонополизира, защото липсата на конкуренция води до лошо качество на здравната услуга", заключи доц. Антон Тонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари