"Антон не е забравен": Близки и колеги почетоха загиналия в Кербала русенец

3
Семейството на Антон Петров продължава да пази жив спомена за русенския рейнджър, който си отиде едва на 26 години
Семейството на Антон Петров продължава да пази жив спомена за русенския рейнджър, който си отиде едва на 26 години Видео: Русе Медиа

В Русе почетоха паметта на загиналия в Кербала офицерски кандидат Антон Петров

 В деня, в който се навършват 18 години от атентата срещу база „Индия“, близки, приятели и колеги се поклониха на гроба на русенеца, който е една от петте жертви, дадени от българската армия, предаде Русе Медиа. 

Семейството на Антон Петров продължава да пази жив спомена за русенския рейнджър, който си отиде едва на 26 години. На този ден всяка година близките му организират скромна церемония, на която винаги присъстват и колегите на Антон от бившата 68-а бригада „Специални сили“, която сега е част от Съвместното командване на специалните операции.

Въпреки че са минали 18 години, болката не е намаляла за семейството му. „18 години са и много, и малко. Като се обърна назад, имам чувството, че беше като че ли вчера всичко, което се случи. Но пък усещам с всяка измината година как болката нараства и неговата липсва все по-осезаемо се усеща. Благодаря на бойните другари на Антон, които отново са тук, и се прекланям пред тях за всеотдайността им, за приятелството, което са изградили помежду си. Те още на погребението ми обещаха – докато сме на крака и имаме възможност, ние всяка година на 27-и ще сме тук“, сподели майката на Антон Иванка Петрова.

От името на командването на Специални операции и на сухопътните сили бяха поднесени възпоменателни адреси. А колегите на Антон Петров споделиха на свой ред, че идват не по задължение, а защото така го чувстват и така е правилно.

„Антон не е забравен и, както написа един наш колега, който е тук сред нас, на каската си след този трагичен инцидент, ние никога няма да ви забравим. Те бяха сред най-добрите ни приятели, хората, на които винаги можеш да се опреш, хората, които знаехме, че ще бъдат сред нас, зад нас и до нас в най-трудните ни моменти, каквото и да им струва“, каза подполк.Стоян Асенов от Специални операции.

На панихидата присъства и кметът на Русе Пенчо Милков, който изрази уважението и преклонението си към паметта на загиналите и към Антон Петров. Възпоменателен адрес и цветя бяха изпратени и от областния управител Борислав Българинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари